Dochters van de nacht


Dochters van de nachtRecensie Dochters van de nacht door Sheila Vermeulen:
Een toevallige ontmoeting of een opzettelijk treffen?

Steven was lange tijd Rosa’s anker, maar dat veranderde gedurende haar huwelijk. Sinds hun scheiding leidt Rosa een eenzaam bestaan. Dat ze al zo snel een band krijgt met Vera, is dan ook onverwachts te noemen.

Rosa heeft bewondering voor Vera. Kon ze ook maar zo zijn. Vera is zelfverzekerd, doet wat ze wil en ze trekt zich van niemand wat aan. Rosa vertrouwt haar en ze is graag in haar buurt. Maar Vera heeft geheimen.

“Het is half twee geweest en Vera is nog niet terug. Mijn ongerustheid neemt met de minuut toe. Dolend door het huis voel ik haar afwezigheid des te meer. De leegte. De eenzaamheid. Als ik naar buiten kijk zie ik enkel schaduw en kilte.” Carolien Cramer

Terwijl Vera alles van Rosa weet, weet Rosa eigenlijk niets over Vera. En dat zou wel eens een grote fout kunnen zijn.

Dochters van de nacht is een boeiende thriller over een ongewone vriendschap. Dit is niet het eerste boek van Carolien Cramer, maar het is wel haar thrillerdebuut.

Dochters van de nacht is een verhaal dat je verwart. Het laat je geloven dat je eenvoudig hebt ontdekt wat er gaande is. Maar het zet je op het verkeerde been, want als je bijna bij jouw uitkomst bent, gaat het ineens weer een andere kant op. En als je denkt dat het mysterie is ontrafeld, ontdek je dat er nog een half boek over is en begint jouw giswerk opnieuw.

Carolien Cramer verbindt het heden en verleden met elkaar door middel van herinneringen. De nachtmerries uit het verleden worden in eerste instantie niet expliciet verteld, maar de subtiele verwijzingen voeden een sterk vermoeden over wat er gebeurd moet zijn. De onderhuidse spanning die de auteur onder andere hiermee teweegbrengt, trekt je meer en meer het verhaal in.

De relatie tussen Rosa en Vera is van het begin af aan interessant. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar je kunt er niet direct de vinger op leggen. Net als bij het verhaal houdt Carolien Cramer ook de band tussen de twee vrouwen redelijk ongrijpbaar. In alles wordt een beetje mysterie gelegd, wat ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen tot je weet wat er gaande is.

In Dochters van de nacht treed je binnen in de levens van Rosa en Vera, wier vriendschap niet is wat het lijkt te zijn. Dit intrigerende thrillerdebuut van Carolien Cramer krijgt 4 sterren van mij.


Vector

★★★★
Dochters van de nachtTitel: Dochters van de nacht | Auteur: Carolien Cramer | Uitgever: Carolien Cramer | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789464068528 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-10-2021 | Prijs: €19,95 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.