Het verbond van vijf


Het verbond van vijfRecensie Het verbond van vijf door Sheila Vermeulen:
Een potentieel gevaar voor miljoenen burgers

Wanneer Thomas een ongebruikelijke code ontdekt in de update van een onschuldige app, brengt zijn nadere onderzoek een enorme dreiging aan het licht. Het blijkt namelijk te gaan om een digitaal virus dat miljoenen levens in gevaar kan brengen.

Rond dezelfde periode hebben de vijf permanente leden van de Verenigde Naties een dreigbrief ontvangen die alles te maken heeft met het door Thomas gevonden virus. Hierdoor belandt hij midden in een politieke ontwikkeling die de wereld zal veranderen.

“Wat begon als een anomalie in een populaire app ontwikkelde zich snel tot een donkere theorie. De hacks bleken echt. Het leek Thomas het beste om de Verenigde Naties te informeren over het mogelijk naderende onheil ……” – Yvo Kühling

De daders eisen drastische herziening van het VN Handvest. Onder druk van een ultimatum worden wereldmachten gedwongen hun eigen belangen opzij te zetten om tot consensus te komen.

Het verbond van vijf van Yvo Kühling is een goed uitgedachte thriller over een complot waarmee men de internationale samenwerking voorgoed wil veranderen.

Yvo Kühling begint zijn verhaal spannend op een punt in het jaar 2024 en neemt je daarna mee terug in de tijd naar een stad die ik persoonlijk maar al te goed ken. Maar ook zonder die herkenning zal het niet lastig zijn om deze plek voor je te zien. De auteur zorgt namelijk voor een goede en duidelijke beschrijving van de relevante locaties waar je met zijn verhaal naartoe gaat.

Het boek wordt voor een groot deel vanuit het oogpunt van Thomas verteld, maar als de situatie erom vraagt, wordt hier wel van afgeweken. Hierdoor krijg je alle nodige informatie toegespeeld en krijgt het verhaal een breder perspectief. Na de kennismaking met de personages ontstaat langzaam een beeld over wat deze karakters voor het verhaal kunnen gaan betekenen. Yvo Kühling liet de radertjes in mijn hoofd volop draaien over het hoe, wie en waarom.

De kern van Het verbond van vijf ligt naar mijn mening niet bij het virus zelf, maar bij de reden waarom het virus is ontworpen. Yvo Kühling werkt dit uitgebreid en goed uit. Op het moment dat de plannen worden gemaakt en de vijf permanente leden hiermee aan de slag gaan, was het voor mij soms een heel klein beetje droog, maar de auteur wist op de juiste momenten toch even iets anders in het verhaal te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je dit boek met plezier en interesse blijft lezen. Deze interessante thriller met zijn eigenzinnige personages krijgt 4 sterren van mij.

Podium logo

★★★★
Het verbond van vijf bolTitel: Het verbond van vijf | Auteur: Yvo Kühling | Uitgeverij Podium | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789463811095 | Verkrijgbaar sinds: december 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 31-03-2022 | Prijs: €25 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.