Je bent aan de beurt


Je bent aan de beurtRecensie Je bent aan de beurt door Hannie van Grol:
Slachtoffer van foute mannen

Na de dood van haar man Levi en dus het eind van haar liefdeloze huwelijk heeft Tessa eindelijk het gevoel haar vrijheid terug te hebben. Als ze dan ook nog de charmante accountant David Westervink tegenkomt, lijkt de toekomst weer voor haar open te liggen. Maar dan blijkt dat David niet de man is die hij in het begin leek. Hij doet dingen met haar die ze niet wil en als Tessa een eind wil maken aan deze relatie, blijft hij haar bestoken met berichtjes via mail en whatsapp. Met een compromitterende foto wil hij haar dwingen hem te blijven ontmoeten.

Radeloos als ze is, vertelt ze haar afdelingshoofd in het ziekenhuis, Paula, over haar problemen. Die raadt haar aan te gaan praten met haar zus, Amber, die psychiater is en gespecialiseerd in vrouwen die slachtoffer zijn geworden van foute mannen. Daar vindt Tessa het nodige begrip en houdt ze zichzelf staande. Maar David geeft niet op, hij blijkt een gestoorde psychopaat te zijn die het niet kan verkroppen tegengewerkt te worden. Tessa krijgt steun vanuit verschillende hoeken, maar is doodsbenauwd dat de foto’s die er bestaan, openbaar gemaakt worden. Een spannend verhaal met de nodige plotwendingen ontvouwt zich.

Je bent aan de beurt is een echte ‘Loes den Hollander’. Haar directe stijl met korte zinnen is ook dit keer kenmerkend voor haar nieuwste boek. Haar taalgebruik is alleen nog wat harder, meer passend bij het machtsmisbruik dat in dit boek plaatsvindt op seksueel gebied. De diverse perversies worden duidelijk beschreven. In het boek blijkt dat niet alleen Tessa slachtoffer is, maar ook anderen zijn in soortgelijke situaties terechtgekomen, vrouwen waar je het in eerste instantie niet van zou verwachten.

Je bent aan de beurt is vanuit verschillende perspectieven geschreven, die elkaar snel afwisselen. De karakters zijn goed neergezet en er komt veel psychologisch inzicht om de hoek kijken. Er zit voldoende spanning in het boek die zeker naar het eind toe oploopt. Diverse andere personages brengen ook nog de nodige reuring met zich mee. Het enige jammere is dat het slot wat afgeraffeld voelt en dat er nog wat vragen overblijven die niet beantwoord worden. Je bent aan de beurt is een aanrader voor de liefhebbers van de boeken van Loes den Hollander. Verder is het voor iedereen die een vergelijkbare situatie heeft meegemaakt, een steun in de rug, want, zoals al aangegeven is: het kan echt iedereen overkomen!

De crime compagnie

★★★★
Je bent aan de beurtTitel: Je bent aan de beurt | Auteur: Loes den Hollander | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: Thrillers, Nederlandstalige thrillers | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 350 pagina’s | ISBN13: 9789461096005 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 15-11-2021 | Prijs: €21.99, luisterboek €11.99, e-book €7.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.