Jeugdzonde


JeugdzondeRecensie Jeugdzonde door Hannie van Grol:
Derde deel in de Eyewitnessserie

Wim Hendrikse heeft al meerdere boeken op zijn naam staan, maar de laatste drie behoren alle drie tot de Eyewitnessserie. Samen met zijn vader Richard bestiert Joop Hamelink detectivebureau Eyewitness. Gezien de hoge leeftijd van Richard (de negentig al gepasseerd) werkt deze thuis en doet hij als computerdeskundige het bureauwerk, terwijl Joop, vaak samen met rechercheur Theo de Rooy, op weg gaat om onderzoek te doen. De verschillende delen zijn prima los van elkaar te lezen.

In dit boek wordt de verdwijning van Mario de Vries, leerling van middelbare school De Branding waar ook Joop op zat, weer actueel gemaakt. Joop krijgt live beelden toegestuurd van een moord van een andere klasgenoot van hem. Alles wijst terug naar een zomerkamp in de Belgische Ardennen, zo’n 35 jaar geleden. Omdat Joop niet meer precies op de hoogte is van wat er gebeurde, wendt hij zich tot Lisa Jansen, ook een klasgenoot die tegenwoordig journaliste is. Mondjesmaat krijgt hij van haar informatie binnen. Kan hij wel vertrouwen op haar uitspraken: wat is waar en wat is verzonnen?

Geleidelijk aan worden er nog meer mensen vermoord, er zijn steeds nieuwe verdachten. Net als je denkt te weten wie de dader is, wordt dat weer ontzenuwd en word je opnieuw voor een raadsel geplaatst. Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in Zeeuws-Vlaanderen. Plaatsen en locaties worden natuurgetrouw beschreven en wie in die contreien bekend is, zal de omgeving duidelijk herkennen.

De spanning is meteen al aanwezig en wordt gedurende het verhaal steeds verder opgevoerd. Joop en Theo belanden in hachelijke situaties en maken spannende avonturen mee. Ertussendoor is de verhaallijn over de ouders van Joop ook van groot belang. Hun gezondheid speelt een grote rol, maar gelukkig zijn ze op het eind van Jeugdzonde nog in leven en zitten ze vol levenslust, anders zou dat het einde van de Eyewitnessserie betekenen. Met een nieuwe misdaad is het mogelijk een nieuwe aflevering in deze serie te schrijven, wat voor de lezer zeker geen teleurstelling zal zijn.

Het verhaal leest vlot, telkens wil je weten hoe de plot in elkaar zit. En Wim Hendrikse weet je door zijn verrassende wendingen regelmatig op het verkeerde been te zetten. De humor die verweven zit door het spannende verhaal heen, maakt Jeugdzonde tot een aantrekkelijk boek. De persoonlijke belevenissen van Joop en zijn ouders vragen om een vervolg. Het detectivebureau Eyewitness zal hopelijk nog veel misdaden op kunnen lossen.

★★★★
jeugdzonde bolTitel: Jeugdzonde | Auteur: Wim Hendrikse | Uitgeverij Aspekt | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback | 372 pagina’s | ISBN13: 9789464248890 | Verkrijgbaar sinds: 22-11-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 12-01-2022 | Prijs: €21,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.