Onschuld


OnschuldHet gruwelijke bekende of het grote onbekende?

Als Soarse haar vader met een ingeslagen schedel dood op de vloer vindt, is ze niet verdrietig. Haar vader had, net als haar oom, namelijk geen enkele moeite met het toepassen van fysiek en seksueel geweld. Dat heeft ze zelf al veel te vaak ondervonden.

De doodsoorzaak is echter iets waar Soarse zich wel druk om maakt, want het is voor haar overduidelijk dat haar vader is vermoord. De familie van Soarse doet het echter af als een ongeluk en haar oom weet niet hoe snel hij het dode lichaam moet begraven.

“Iemand heeft haar vader met die hamer op het hoofd geslagen, en wel zo hard dat zijn schedel gebarsten zal zijn. Zo hard dat het een fatale klap was. Wie die ‘iemand’ is, weet ze niet.” – Nellie Mandel

Soarse vermoedt dat de moord is gepleegd door iemand in de familie en ze weet dat ze, voor haar eigen veiligheid, zal moeten vluchten. Ook al is dat naar een wereld waar ze niets vanaf weet.

Onschuld van Nellie Mandel is een korte sobere thriller waarin een schrikbewind een familie in zijn greep houdt en op scherp zet.

De titel van de novelle past uitstekend bij de inhoud van het verhaal en komt op verschillende manieren tot uiting. Of het nu gaat om het bewijzen van onschuld, het hopen erop, het niet of juist wel willen geloven in die onschuld en niet in de laatste plaats het verliezen ervan. Alle betekenissen komen aan bod en de auteur laat je ernaar wensen, erover twijfelen en erover nadenken.

Nellie Mandel heeft een duistere sluier over de thriller gelegd. De troosteloze situatie waarin Soarse zich bevindt, is niet alleen gruwelijk, maar lijkt en voelt ook vreselijk uitzichtloos. De auteur weet dit goed te benadrukken door je diep de gedachten van het jonge hoofdpersonage in te trekken. Hierdoor kun je achter deurtjes kijken die Soarse voor anderen zoveel mogelijk gesloten probeert te houden en leer je de manier waarop ze op situaties reageert begrijpen.

Onschuld van Nellie Mandel is een spannende novelle die je, door alles wat erin gebeurt, niet zomaar even wegleest. Het verhaal moet echt even bezinken voordat je het weer los kunt gaan laten. Deze korte thriller krijgt 3.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★
OnschuldTitel: Onschuld | Auteur: Nellie Mandel | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als e-book | 90 pagina’s | ISBN13: 9789464661217 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-08-2022 | Prijs e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.