Ooggetuige


OoggetuigeNiet alle dromen zijn bedrog

Ooggetuige is het debuut van Jimmy Cams. Zijn jongensdroom is hiermee uitgekomen: naast het lezen van spannende thrillers was het zijn wens er zelf een te schrijven. En dat is hem gelukt, Ooggetuige heeft een spannende verhaallijn.

Peter Karowski woont met zijn gezin, zijn vrouw Jennifer, een tweeling en het derde kind op komst, in het plaatsje Greenwood in de staat Indiana. Het liefst zou hij een andere baan zoeken, maar de zwangerschap dwingt hem te blijven waar hij is. Omdat hij het niet naar zijn zin heeft, kan hij zijn ongenoegen niet voor zich houden en spuit hij zijn gram naar zijn leidinggevende. Dit laatste komt hem duur te staan, hij verliest zijn baan. Tegelijkertijd overkomen hem vreemde dingen, hij wordt overvallen door levensechte dromen of zijn het geen dromen? Een onbekend gevaar dreigt en hij gaat op zoek naar de waarheid. Dat brengt hem in allerlei benarde situaties, zelfs zijn vrouw begint aan hem te twijfelen.

De zoektocht van Peter brengt hem tevens bij zijn ouders in Canada, een plek waar hij liever nooit meer was gekomen. Daar ontdekt hij geheimen die hij niet voor mogelijk had gehouden. Hij belandt van de ene spannende situatie in de andere, waarin veel geweld een rol speelt. Die actiescènes worden vrij gedetailleerd beschreven en voelen enigszins over de top aan. Er komen diverse plotwendingen voor in het verhaal en zeker de laatste is verrassend te noemen.

Ooggetuige is geschreven vanuit verschillende perspectieven, meestal draait het verhaal om Peter, maar ook vanuit anderen komen we zaken te weten. Zelfs de moordenaar staat hier en daar centraal. Dat geeft wat extra dimensie en verdieping aan het verhaal. De schrijfstijl van Jimmy Cams is prettig en toegankelijk te noemen, het verhaal leest vlot en de geheimen die langzamerhand onthuld worden, houden je aandacht gevangen.

Jimmy Cams behandelt een heel interessant thema dat enigszins gelinkt is aan de parapsychologie. Dat maakt het verhaal bijzonder. Ooggetuige is een spannend verhaal met veel interessante plotwendingen. De actiescènes doen een beetje té gedetailleerd aan, wat de geloofwaardigheid aantast. Net als een paar andere gebeurtenissen die vraagtekens oproepen. Ooggetuige heeft zeker potentie en het wachten is op een nieuw spannend verhaal van deze veelbelovende auteur.

Vector

★★★
OoggetuigeTitel: Ooggetuige | Auteur: Jimmy Cams | Uitgeverij: Boek-scout | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback | 304 pagina’s | ISBN13: 9789464503845 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 06-06-2022 | Prijs: €22,99 | Bestellen

Instagram In de Boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.