Wilde gok


Wilde gokRecensie Wilde gok door Sandra Hutchison:
Spannend, mysteries en ingenieus

De Antwerpse auteur Johny Bollé is geen onbekende in schrijversland. Hij schrijft korte verhalen en thrillers, waaronder het ijzersterke boek Hij noemde me duivelskind. Wilde gok is alweer de vierde thriller van zijn hand. Voor hem is schrijven een rustgevende bezigheid. Hij heeft al diverse prijzen gewonnen voor zijn werk. Zo won hij onder andere met zijn verhaal Euforie de schrijverswedstrijd 55 van Schrijverspunt.

In Wilde Gok neemt Johny Bollé de lezer mee terug naar de jaren zeventig. We reizen af naar Frankrijk waar de weduwe Céleste De Châtillon haar tijd verslijt in een villa. Ze woont daar samen met haar twee dochters, de erkentelijke Beau en de op geldbeluste Manon. Een wereldje waar de luxe vanaf lijkt te spatten. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn, maar schijn bedriegt. Céleste De Châtillon heeft zich door haar gokverslaving aardig in de nesten weten te werken. Ze neemt als het ware een Wilde gok, met alle gevolgen van dien.

Naast het verhaal rondom Céleste volg je als lezer ook het verhaal van een jonge vrouw met amnesie. Ze woont samen met een man in het zuidoosten van Frankrijk. Dan komt er een raadselachtige dame in beeld die contact zoekt met Céleste, maar waarom?

Johny Bollé heeft een beeldende manier van schrijven, je waant je als vanzelf in de jaren `70. Alles lijkt te kloppen. De personages intrigeren, ze hebben stuk voor stuk diepgang gekregen en zetten je zo nu en dan door hun gedrag op het verkeerde been. De onderlinge relaties komen goed uit de verf. Omdat je als lezer meegenomen wordt in twee afzonderlijke tijdlijnen, is het vooral in het begin wel even lastig om je hoofd bij het geheel te houden. In korte hoofdstukken wisselen de tijdlijnen elkaar af. Maar hoe verder het verhaal volgt, hoe meer er duidelijk wordt en hoe makkelijker het verhaal wegleest.

De auteur weet je tijdens de loop van het verhaal zo nu en dan aardig in verwarring te brengen. Eenmaal goed in het verhaal neemt de spanning meer en meer toe en wil je maar één ding: het boek uitlezen! Een heerlijk boek vol bedrog en misleiding. Aanrader voor wie gek is op mysterieuze verhalen met een ijzersterk plot. 

Phoenix Books

★★★★★
Wilde gokTitel: Wilde gok | Auteur: Johnny Bollé | Uitgeverij: Phoenix Books | Categorie: Thrillers, Nederlandstalige thrillers | Verkrijgbaar als: paperback | pagina’s | ISBN13: 9789083140469 | Verkrijgbaar sinds: 20-08-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 01-10-2021 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.