De dochter van de president


De dochter van de PresidentRecensie De dochter van de president door Sheila Vermeulen:
Heeft de oud-president nog bondgenoten in het Witte Huis?

Nadat voormalig seal Matthew Keating, door een mislukte militaire operatie, geen tweede ambtstermijn als president van de Verenigde Staten gegund was, is hij verhuisd naar New Hampshire. Ondanks zijn rustige leven daar weet hij dat ook een oud-president een doelwit kan zijn.

Zijn ergste nachtmerrie wordt bewaarheid als zijn dochter wordt ontvoerd. De oud-president en zijn vrouw zijn totaal lamgeslagen, maar het duurt niet lang voordat de seal in Matthew naar boven komt. Vanaf dat moment probeert hij al zijn vaardigheden en connecties in te zetten om zijn dochter terug te halen.

“Vanaf het moment dat ze op de middelbare school zat, had pap haar geleerd hoe ze vuurwapens moest gebruiken, van een .22 ruger-pistool tot een M4-machinegeweer. Ze weet dat. Maar die schoft weet dat niet. Het is een kleine overwinning waar ze moed uit put.”-James Patterson en Bill Clinton.

Het is alleen de vraag wie Matthew in de kringen van het witte huis tot zijn vrienden en bondgenoten kan rekenen. Krijgt de voormalig president hulp of staat hij er alleen voor?

Voor de totstandkoming van De dochter van de president zijn James Patterson en Bill Clinton, na President vermist, opnieuw de samenwerking aangegaan, wat heeft geresulteerd in een tweede boeiende politieke thriller.

De auteurs spiegelen een politiek klimaat voor waarin bijna niemand te vertrouwen is. Het is een wespennest vol glibberige tegenstanders en maar een paar trouwe medestanders. De partijen zijn tot bijna alles bereid en gaan ver om te bereiken wat ze voor ogen hebben. Door meerdere personages te volgen wordt een goed beeld gegeven van de acties en de beweegredenen van de verschillende kampen.

In eerste instantie kwam het feit dat het verhaal deels in de eerste persoon en deels in de derde persoon wordt verteld een beetje onrustig op mij over. Maar nadat ik wat verder in het verhaal kwam, vond ik het eigenlijk steeds begrijpelijker. Hierdoor wordt het namelijk makkelijker om het verhaal vanuit diverse perspectieven te belichten, terwijl je ondertussen ook dichter bij de emoties van de hoofdpersoon kunt komen.

De dochter van de president zet je een paar keer op het verkeerde been en gaat soms niet direct de richting op die je verwacht. De combinatie van politieke intriges, getrainde seals en een ontvoering zorgen voor een veelzijdig verhaal. Vooral het speurwerk en het balanceren binnen het politieke netwerk zorgen voor interessante en spannende hoofdstukken.

De dochter van de president van James Patterson en Bill Clinton is, naast het verhaal over een oud-president, vooral een verhaal over een wanhopige vader die zijn ontvoerde dochter terug wil. Deze politieke thriller krijgt 4 sterren van mij.

Nieuw amsterdam

★★★★
De dochter van de PresidentTitel: De dochter van de president | Auteur: Bill Clinton en James Patterson | Uitgeverij: Nieuw Amsterdam | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 432 pagina’s | ISBN13: 9789046828540 | Verkrijgbaar sinds: 07-06-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-08-2021 | Prijs: €21,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.