Azerty


Recensie Azerty door Sandra Hutchison:
Niemand komt je redden 

In deze psychologische thriller sleept auteur Sandra J. Paul je ongelooflijk vlot mee het verhaal in. Ze bewijst met Azerty over een aangename schrijfstijl te beschikken en weet personages flink uit te diepen, waardoor je als lezer vanzelf met ze mee gaat leven. Het tikkeltje bizarre verhaal draait voornamelijk om de onfortuinlijke Marijn. Een jongen die op achtjarige leeftijd een ernstig trauma oploopt, omdat hij door een verwarde vrouw ontvoerd wordt. Gelukkig heeft hij een krachtige persoonlijkheid en weet hij ondanks dit nare voorval op te groeien tot een onafhankelijke man. Hij leeft wel het liefst als kluizenaar. Zo voelt hij zich het prettigst. Totdat hij Louise ontmoet. Zij weet zijn hart te veroveren. Wanneer hij dan ook nog erfgenaam blijkt te zijn van een heus kasteel, lijkt zijn geluk niet meer op te kunnen. Zal hij nu eindelijk alle ellende achter zich kunnen laten?

Bovenstaande beschrijving zou al meer dan genoeg zijn voor een goed lopend verhaal. Echter, Sandra J. Paul beschikt blijkbaar over een onuitputtelijke portie fantasie. Er gebeurt dan ook nog veel meer in deze vermakelijke thriller. Met Azerty weet ze je keer op keer weer te verrassen met originele wendingen. Net wanneer je denkt te weten wat het verhaal je gaat brengen, komt er weer een onvoorziene twist en moet je je denkwijze volledig herzien.

Azerty is meer dan een thriller, het leest even goed als een detective of een familiedrama. Na het lezen van het eerste gedeelte van het verhaal dat volledig over de ontvoering van Marijn gaat, krijgt het boek zo’n enorme wending dat het op het eerste gezicht lijkt, alsof je plotseling een heel ander boek aan het lezen bent. Maar niets blijkt minder waar. Azerty bevat een goed uitgedacht verhaal, vol eigenzinnige personages die stuk voor stuk een groot aandeel in het geheel hebben. Van sommige wordt hun rol pas aan het einde van het verhaal duidelijk, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek en is het cirkeltje rond. Knap bedacht en knap geschreven. Inhoudelijk erg sterk. Ik zou dan ook graag meer lezen van deze auteur. Aanrader!

★★★★
Titel: Azerty | Leesfragment | Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Psycholgische thriller | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789082986372 | Verkrijgbaar sinds: 30-11-2019 | Recensent: Sandra Hutchison |  Datum recensie: 08-01-2020 | Prijs paperback: €19,95-E-book €9,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.