De echtgenotes


Recensie De echtgenotes door Devika van Steeg:
De echtgenotes is het nieuwste boek van Tarryn Fisher. Hoe ver zou jij gaan om achter de waarheid over jouw man te komen?

Thursday is getrouwd met de polygame Seth, maar is niet zijn eerste vrouw. Thursday is namelijk Seth’s tweede vrouw en ze ziet hem dan ook enkel op de donderdagen. Seth’s derde vrouw Maandag is er onlangs achter gekomen dat ze in verwachting is en zijn eerste vrouw Dinsdag wil geen kinderen. Op een dag vindt Thursday in de zakken van Seth’s broek een visitekaartje met daarop de naam Hannah. Zou Hannah een van zijn andere vrouwen zijn?

De regel is dat de vrouwen niet mogen weten wie de ander is, maar Thursdays nieuwsgierigheid wint het. Ze besluit Hannah op te zoeken en met haar in gesprek te gaan. Tijdens dit gesprek valt het Thursday op dat Hannah wat aparte blauwe plekken heeft. Zal Seth Hannah mishandelen? Welk van zijn vrouwen is Hannah eigenlijk? Wat verbergt Seth voor Thursday?

Fisher heeft met De echtgenotes een heerlijke psychologische thriller geschreven, met een wending die de lezer nog lang bij zal blijven. 

Het verhaal draait volledig om Thursday’s zoektocht naar Maandags en Dinsdags ware identiteit. In het begin wordt de lezer dan ook volledig meegenomen in deze zoektocht. Deze zoektocht vond ik erg leuk en ik had graag meer van deze zoektocht gelezen. Tot mijn verbazing werd de zoektocht plots verstoord door een wending in het verhaal. Ik was zeker verrast door deze twist in het verhaal, maar ik had graag gezien dat het verhaal een andere kant op was gegaan.
Thursday is een personage dat erg gericht is op gerechtigheid. Zo probeert ze alle informatie over de blauwe plekken echt uit Hannah te krijgen. Helaas heeft de wending in het verhaal mijn beeld van Thursday volledig in de war gegooid. Is Thursday wel wie ze denkt te zijn?

Hannah is een erg open personage dat erg gelukkig lijkt met Seth. Ze hebben een duur huis en zijn verliefd, maar wat als haar leven plots op zijn kop wordt gezet?

Fisher heeft een erg vlotte schrijfstijl en ze weet de lezer echt helemaal mee te nemen in het verhaal. Ik ben na het lezen van De echtgenotes dan ook benieuwd naar haar andere boeken.
★★★★
Titel: De echtgenotes | Originele titel: The wives | Auteur: Tarryn Fisher | Xander Uitgevers | Categorie: psychologische thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789045219493 | Verkrijgbaar sinds: 15-09-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 17-11-2020 | Prijs: €19,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.