De verborgen vrouw


De verborgen vrouwRecensie De verborgen vrouw door Sandra Hutchison:
Spoedcursus antropologie

Temse, aan de Schelde. Twee geraamtes bedolven onder het beton van een oude fabriek worden vijftig jaar later gevonden. Ze lagen hand in hand. Hoofdrechercheur Stef Michiels wordt op de zaak gezet. Waarom het tweetal hand in hand lag, intrigeert hem. Hij werkt voor het onderzoek nauw samen met Emmy, specialist van het forensisch lab. Samen zetten ze hun tanden in de zaak, vastbesloten te achterhalen wat er vijftig jaar geleden met het tweetal gebeurd is.

De verborgen vrouw is het nieuwste boek van Belinda Aebi (1958). Ze schreef in het verleden een biografie over haar vader en de schrijfkriebels die ze daardoor kreeg, bleven haar achtervolgen. Ze heeft inmiddels al ruim een dozijn boeken op haar naam staan. Eerder las ik van haar de thriller Het dorp. Een boek waarvan ik vooral het eerste deel beleefde als een onsamenhangend geheel. Ook De verborgen vrouw heb ik zo ervaren.

Auteur Belinda Aebi heeft een zeer toegankelijke manier van schrijven, de diverse verhaallijnen in deze psychologische thriller lezen dan ook gemakkelijk weg en zijn los gezien van het complete verhaal intrigerend. Wel vroeg ik mij meerdere malen af, of wat ik las wel relevant was voor het verhaalverloop van dit boek.

Voor De verborgen vrouw heeft Belinda vermoedelijk flink haar best gedaan om feiten rondom forensisch antropologisch onderzoek te verzamelen. Al deze feitjes deelt ze met haar lezers in dit verhaal. Hierdoor wordt het forensisch gedeelte zo langdradig en gedetailleerd dat je haast het gevoel hebt dat je ongevraagd een spoedcursus antropologie aan het volgen bent. Knap staaltje schrijf- en speurwerk, dat zeker, maar het verhaal wordt hierdoor geen moment echt spannend.
Persoonlijk kan ik De verborgen vrouw dan ook echt geen thriller noemen. Eerder een zeer gedetailleerde detective.

Belinda Aebi neemt je tijdens het verloop van het verhaal ook mee naar de verhoren van zogenaamde getuigen. Zo krijg je zelfs persoonlijke verhalen mee van getuigenissen die niets met het gevonden tweetal te maken hebben. Verhalen die niets toevoegen aan het eigenlijke verhaal en je als lezer alleen maar afleiden. Tussendoor lees je nog over de mysterieuze M.L. en krijg je een kijkje in het privéleven van Stef Michiels en zijn persoonlijk drama. Wat en of alle verhaallijnen iets met elkaar van doen hebben, ontdek je pas tegen het einde.

De verborgen vrouw is een tergend langzaam verlopende (psychologische) thriller met een prima maar veel te uitgebreid plot. Aanrader voor liefhebbers van (zeer) gedetailleerde politiethrillers.

Hamleybooks logo

★★★
De verborgen vrouwTitel: De verborgen vrouw | Auteur: Belinda Aebi | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Psychologische thrillers | Uitvoering: paperback | 380 pagina’s | ISBN13: 9789464208375 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 26-10-2021 | Prijs: €20.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.