Die nacht verdween ze


Die nacht verdween zeSpannende raadselachtige verdwijning

De Britse Lisa Jewell is gaan schrijven door een weddenschap. Dat leverde haar het nodige succes op. Van feelgood ging ze over op thrillers en Die nacht verdween ze is het tiende vertaalde boek van haar. Ze woont in Londen met man en dochters, dit boek schreef ze tijdens de coronaperiode, zoals ze in haar dankwoord vertelt.

Thallulah en Zach zijn de tienerouders van Noah. Ze gaan een avondje uit en Kim, de moeder van Thallulah, zal oppassen. Maar ze verdwijnen beiden op raadselachtige wijze. Niemand die die bewuste avond met hen is opgetrokken, weet waar ze gebleven zijn. Volgens zeggen hebben ze midden in de nacht een taxi naar huis genomen, waar ze nooit zijn aangekomen. Er wordt niet erg veel werk gemaakt van de vermissing, de tieners zullen er wel samen voor gekozen hebben hun vrijheid op te zoeken. Kim, de moeder van Thallulah, gelooft er niet in, omdat ze zeker weet dat de ouders hun kind niet zouden achterlaten.

Dan springt het verhaal van 2017 naar 2018. Sophie, de vriendin van de nieuwe rector van een school, vindt als ze de omgeving verkent, aan het hek van hun tuin een bordje met het opschrift: GRAAF HIER. Er blijkt een doosje met een ring begraven te liggen. Dit blijkt de ring te zijn die Zach bedoeld had om Thallulah die bewuste avond ten huwelijk te vragen. Het onderzoek naar de verdwijning wordt heropend.

Die nacht verdween ze is een boek met meerdere verhaallijnen die elkaar afwisselen. Boven ieder hoofdstuk wordt weergegeven in welke tijd het verhaal zich afspeelt. Hierdoor wordt er telkens een stukje informatie prijsgegeven en de aandacht blijft hierdoor gevangen. Door nieuwe ontwikkelingen krijgen we steeds meer inzicht in wat er zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Persoonlijke stukjes van de puzzel worden blootgelegd en dan blijkt dat alle hoofdpersonages wel een of meerdere geheimen hebben.

De schrijfstijl van Lisa Jewell is heel prettig. Het boek leest vlot, ondanks dat er veel gewisseld wordt in tijd en er mondjesmaat steeds meer zaken duidelijk worden door nieuwe informatie te geven. Door deze langzame onthullingen word je ook telkens op het verkeerde been gezet, wat ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen om de achter de ware toedracht te komen. Je nieuwsgierigheid blijft geprikkeld worden.

Die nacht verdween ze is een spannende thriller met weinig buitensporig geweld, maar wel met een plot die de nodige spanning overeind houdt. En als dan duidelijk is, hoe het verhaal in elkaar zit, volgt er nog een verrassende toevoeging. Ook is er sprake van een vleugje feelgood, wat voor een extra dimensie zorgt in het verhaal. De sfeer die opgeroepen wordt door het verlaten landhuis met de nodige geheimen, maakt Die nacht verdween ze tot een spannend verhaal met een interessant onderwerp in een originele setting.

awbruna

★★★★
Die nacht verdween zeTitel: Die nacht verdween ze | Auteur: Lisa Jewell | A.W. Bruna Uitgevers  | Categorie: thrillers, psychologische trillers | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | Ook te beluisteren via Storytel | 412 pagina’s | ISBN13: 9789400515185 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23-08-2022 | Prijs: € 22,99, e-book € 12,99 en luisterboek € 15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.