Eerlijk duurt het langst


Eerlijk duurt het langstAls je denkt dat je zwager een moordenaar is, worden familiebezoekjes ineens een stuk ongemakkelijker… 

Darby Kane is het pseudoniem van HelenKay Dimon, een voormalig advocate en bekroond auteur. Ze werd bekend door haar thrillerdebuut De perfecte echtgenote. Eerlijk duurt het langst is haar tweede thriller en is opnieuw een heel spannend boek.

Elisa Wright vermoedt dat haar schoonbroer een moordenaar is… Haar vroeger zo rustige leventje in een Amerikaans stadje staat nu volledig op zijn kop. Niet alleen draagt ze nog de gevolgen van een traumatische ervaring, bovendien ontdekt ze dat haar schoonbroer Josh niet alleen een nieuwe partner heeft, maar dat haar vriendin – zijn voormalige verloofde – op mysterieuze wijze verdwenen is én dat zijn vroegere echtgenote door een ongeluk om het leven gekomen is. Of léék het op een ongeluk…?

Elisa besluit om haar eigen familie te onderzoeken, maar strijkt daarmee veel mensen tegen de haren in en brengt zichzelf in de problemen.

Bij het lezen van Eerlijk duurt het langst word je voortdurend op het verkeerde been gezet, mensen blijken niet te zijn wie je dacht dat ze waren en net als je meent door te hebben hoe het nu in mekaar zit, komt er weer een nieuwe plottwist, waardoor je je ideeën weer gaat herzien. Dit is echt zo’n boek waarvan je na afloop denkt dat je het nog eens opnieuw zou willen gaan lezen, maar dan met wat je op het einde te weten bent gekomen in je achterhoofd.
Bijzonder is ook dat de schrijfster de spanning het hele boek kan blijven vasthouden, er zijn niet echt veel gewone momenten, altijd gebeurt er wel iets nieuws.

Het is niet alleen een heel goede thriller, maar het bespreekt ook heel wat psychologische aspecten: zo heeft Elisa niet alleen angstaanvallen door een posttraumatische stressstoornis, maar maakt haar schoonbroer ook gebruik van ‘gaslighting’ om haar nog meer uit balans te brengen en ervoor te zorgen dat niemand haar serieus neemt.

Als ik dan toch een minpuntje mag noemen van het boek: de cover had wat mij betreft wel iets sprekender gemogen, die roept niet meteen veel spanning op.

Maar voor de rest zou ik dit boek zeker aanraden aan iedereen die houdt van spannende, mysterieuze verhalen die je maar moeilijk kunt wegleggen.

Een bloedstollend spannende thriller van Darby Kane, geschikt voor de lezers van B.A. Paris, Karin Slaughter en Nicci French.

Eind dit jaar komt het derde boek van Darby Kane uit in het Engels, ‘The last invitation, ook dit wordt waarschijnlijk weer een nagelbijter om naar uit te kijken!

★★★★
Eerlijk duurt het langstTitel: Eerlijk duurt het langst | Auteur: Darby Kane | Uitgeverij  Volt | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek, e-book | 350 pagina’s | ISBN13: paperback: 9789021460246, luisterboek: 9789021473925, e-book: 9789021460260 | Verkrijgbaar sinds: 04-10-2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 18-10-2022 | Prijs: paperback €20,00,  luisterboek  €12,99 en e-book: €11,99 | Online te bestellen bij Bol.com, Bookspot en Bruna.Volt logo

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.