Fantoomzoon


Recensie Fantoomzoon door Hannie van Grol:
Een knap staaltje psychologie 

Rechercheur Irisa Romijn is voor een bepaalde tijd gedetacheerd in Maastricht. Ze heeft hiervoor gekozen om af te rekenen met de trauma’s uit haar verleden. Ze krijgt de leiding over een onderzoek naar een gewurgde puber. Zijn lichaam is gevonden op het kerkhof. Korte tijd later wordt de CEO van een groot bedrijf dood gevonden na een pikant seksavontuur. Beide zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben, ze wijken ook totaal af in de manier waarop de moord gepleegd is. Weer een tijd later wordt de directeur van het modehuis MonPote geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist.

Irisa heeft problemen met de officier van justitie die haar degradeert en iemand anders de leiding geeft in het onderzoek. Toch blijft ze stug volhouden om de moordenaar(s) op te sporen, mede omdat de dreiging voor een volgende moord niet onmogelijk lijkt. Langzaam maar zeker worden er verbanden ontdekt. Het verleden dat Irisa hier in Maastricht af wilde sluiten, komt akelig dichtbij. Op verschillende manieren wordt ze ermee geconfronteerd. Doordat ze zich vastbijt in deze zaken, komt ze meer dan eens in gevaarlijke situaties terecht. Met behulp van enkele collega’s dringt ze steeds verder door in de achtergronden en verbanden die de moorden samenbrengen.

De cover van Fantoomzoon roept al een mysterieuze sfeer op, die in het boek duidelijk tot zijn recht komt. Er spelen twee verhaallijnen door elkaar heen. Zeker in het begin is het verband tussen die twee ver te zoeken, maar uiteindelijk blijkt dat ze wel degelijk met elkaar te maken hebben en ontdek je hoe ingenieus het verhaal is opgebouwd. De moorden en het onderzoek ernaar spelen zich af in het heden, de andere lijn begint al in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Ieder hoofdstuk begint met de titel van een zeer toepasselijke songtekst. De titel Fantoomzoon is ook bijzonder goed gevonden en is, heel verrassend, van toepassing op meerdere situaties in het boek.

Van den Broek hanteert een prettig leesbare schrijfstijl, die samen met de goed opgebouwde spanning ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen om uiteindelijk uit te komen bij de originele en goed uitgewerkte plot. De karakters zijn goed uitgediept en ontwikkelen zich gedurende het verhaal. Er is sprake van een goed psychologisch inzicht wat het boek een extra dimensie geeft en het uittilt boven het gemiddelde genre thriller. Fantoomzoon is een aanrader voor diegenen die houden van een thriller waarin alles klopt, die qua spanning de aandacht gevangen houdt en psychologisch goed in elkaar zit. Leesplezier gegarandeerd!

★★★★★
Titel: Fantoomzoon | Auteur: Ronald van den BroekPalmslag Uitgeverij | Categorie: Thrillers, Misdaadromans  | Verkrijgbaar als: paperback | 360 pagina’s | ISBN13: 9789493059825 | Verkrijgbaar sinds: 22-02-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 15-03-2021 | Prijs: €21.95  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.