Gebroken glas


Recensie Gebroken glas door Brigitte Audiens:
Dit verhaal laat ons kennismaken met Emmy, een 17-jarig meisje. Ze staat op het punt om zelfmoord te plegen.

Auteur Anja Feliers heeft reeds een hele mooie serie thrillers op haar lijst staan. Je kunt deze als losstaande verhalen lezen, maar persoonlijk vind ik het toch aan te raden om ze op volgorde te lezen, omdat de psychologe Kathleen Verlinden een hoofdrol speelt in de meeste boeken. Haar leven vormt een rode draad in de serie.

In dit boek is Kathleen nog herstellende van haar problemen. Normaal gezien mag ze nog geen enkele zaak aannemen. Maar als haar beste vriendin Liesbeth vraagt om Emmy te helpen, omdat ze met donkere gedachten zit, besluit Kathleen toch om haar te begeleiden.

Anja weet je door haar manier van schrijven direct vanaf het begin mee te nemen in het verhaal. Je voelt onmiddellijk de spanning die er ontstaat. Je kunt het boek niet wegleggen, maar wilt steeds meer weten.

Tijdens de sessies leren we beetje bij beetje ook de familieleden van Emmy kennen. Haar vader is chirurg, haar moeder is weggegaan en leeft gescheiden van het gezin. En haar broer, met wie ze vroeger een goed contact had, is er nog wel. Maar de band is minder sterk. Met andere woorden, van een gelukkig gezin blijft er niet veel over en Emmy heeft hier een schuldgevoel over. Deze gevoelens worden feilloos beschreven. Als lezer kun je alles mee beleven. De omgeving wordt ook gedetailleerd beschreven. Je kunt je een voorstelling maken van het zwembad, de straten ….

Ondertussen gaan de problemen in Kathleen haar leven ook verder. Kan ze deze nog oplossen?

Anja Feliers weet al haar verhaallijnen zo te verweven dat alle eindjes netjes bij elkaar komen. Elk probleem wordt aangekaart en besproken. Het probleem zelfdoding komt uitgebreid aan bod. Ook de druk die het geeft aan de mensen rond het slachtoffer. Hoe maken zij het mee. De gevoelens worden zo goed beschreven in het verhaal, dat het niet moeilijk is om je in te leven in het verhaal.

Met diverse complottheorieën helpt Anja je bepaalde mensen te doorzien, met op het einde toch nog een plottwist. Uiteindelijk sla je het boek dicht en denkt, dat had ik niet zien aankomen.
Alweer een bestseller. She did it again.

★★★★★
Titel: Gebroken Glas | Auteur: Anja Feliers | Uitgeverij: Van Halewyck -Pelckmans uitgevers | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 351 pagina`s | ISBN13: 9789463831109 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent : Brigitte Audiens | Datum recensie: 27-11-2019| Prijs: €22,- E-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.