Geheugenspel


Recensie Geheugenspel door Antoinette van Steeg:
Wat als je de waarheid niet kent?

Vorig jaar verscheen Fatale keuzes van Nina Verheij met Emily Gagliardi in de hoofdrol. Nu is Geheugenspel verschenen dat naadloos verdergaat waar deel één stopte.

Zodra je begint te lezen, zit je weer in het verhaal. Emily is zo’n intrigerend personage dat je wilt weten hoe het nu met haar verdergaat en welke avonturen ze nu weer gaat beleven. Verheij weet de spanning en duisternis direct het verhaal in te gooien.

Emily gaat dit keer op zoek naar de dood van haar vader, nu twintig jaar geleden. Wat zat er achter deze zaak en wie waren erbij betrokken? Er gaan namelijk geruchten dat de verkeerde man vast heeft gezeten voor de moord op haar vader. Emily heeft de partner en vriend van haar vader Paul nodig die nog in de cel zit om zijn straf uit te zitten.

Langzaamaan krijgt Emily steeds meer informatie naar boven waarbij de zaak steeds meer vragen oplevert. Ze krijgt hulp uit onverwachte hulp, maar hoe waardevol is deze informatie en kan ze deze man wel vertrouwen?

Afwisselend lezen we in het heden dat zich afspeelt in 2019 en het verleden dat zich afspeelt eind 1998 en begin 1999. Zal het Emily lukken om de daadwerkelijke moordenaar van haar vader te vinden? In het heden speelt Emily de hoofdrol waar Paul een waardige bijrol kent. In het verleden spelen haar vader en Paul een belangrijke rol, net als de familie die verdacht wordt.

Naast dat Geheugenspel een spannend verhaal is, leren we Emily en haar omgeving ook beter kennen. Verheij laat zien dat ze weet hoe ze de lezer bij het verhaal moet betrekken en tot het einde in het ongewisse houdt over het hoe en waarom. Naast het sterke verhaal laat ze ook de personages groeien waardoor deze serie echt de moeite waard is om te lezen.

Geheugenspel is zeer vlot geschreven en de spanningsboog is continu gespannen. Door steeds een kleine detail met de lezer te delen in korte vlotte hoofdstukken, zorgt Verheij dat de lezer het boek lastig weg kan leggen.
Zoals op de cover te lezen is Geheugenspel een psychologische thriller, wat mij betreft helemaal past bij het verhaal. Het is spannend, maar er zit zeker ook een psychologisch element door het boek verweven.

Wat mij betreft, is Geheugenspel een waardige opvolger in deze serie en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het volgende deel. Verheij laat zien dat ze zich zeker onder de Nederlandse auteurs mag scharen die hun naam al hebben gevestigd in de boekenwereld. Ze schrijft heerlijk en deze serie verdient gewoon een waardige plek in eenieders boekenkast. Ik geef dan ook graag 4.5 sterren voor dit tweede boek met Emily Gagliardi in de hoofdrol.

★★★★
Titel: Geheugenspel | Subtitel: Wat als je de waarheid niet kent? | Serie: Emily Gagliardi- deel 2 | Leesfragment | Auteur: Nina Verheij | Uitgeverij Hamley Books | Categorie: psychologische thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 321 pagina’s | ISBN13: 9789463967518 | Verkrijgbaar sinds: november 2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 15-12-2020 | Prijs: € 20.99 en e-book € 10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.