Geen spat veranderd


Geen spat veranderdRecensie Geen spat veranderd door Sheila Vermeulen:
Twaalf jaar verder, maar geen dag ouder.

Beth en Flora waren beste vriendinnen tot er iets leek te zijn veranderd en ze uit elkaar groeiden. Beth heeft dit nooit helemaal losgelaten, waardoor ze jaren later ineens besluit om stiekem langs het huis van haar voormalige vriendin te rijden.

Wat Beth daar ziet, lijkt onmogelijk. Terwijl Flora ouder is geworden, lijken haar kinderen geen dag ouder dan toen Beth ze twaalf jaar geleden voor het laatst zag. Beth realiseert zich dat hier iets vreselijk mis moet zijn.

“Ik wacht tot de motor start, maar hij start niet omdat ik het niet goed doe, omdat ik alleen maar kan denken aan Thomas en Emily Braid. Waarom zijn ze nog steeds drie en vijf jaar, hoe kunnen ze dat zijn? Waarom zijn ze niet ouder dan ze twaalf jaar geleden waren?”– Sophie Hannah

Beth’s intuïtie zegt dat ze moet uitzoeken wat er aan de hand is, zelfs als bijna niemand wil dat ze zich hierin vastbijt.

Geen spat veranderd van Sophie Hannah is een spannende psychologische thriller vol verrassingen.

Het plot van dit meeslepende verhaal laat zich niet gemakkelijk raden en zet je regelmatig op het verkeerde been. Sophie Hannah heeft een verhaallijn opgezet waarvan de waarheid telkens een andere vertakking pakt en je laat geloven dat je samen met Beth nu echt op het goede spoor zit.

Dit verhaal draait vooral om het leven van Flora, dat stap voor stap wordt ontrafeld door Beth. Zeker in het begin vraag je je af waarom Beth ineens zoveel interesse heeft in een vriendin die ze al zolang niet heeft gezien. Dit wordt echter begrijpelijker naarmate je meer te weten komt en er daardoor weer een hoop andere vragen in je opkomen.

Met Beth heeft Sophie Hannah voor een doortastend personage gekozen dat niet loslaat, voordat ze op de bodem is. Haar gezin zorgt voor een goede basis en de rol van haar dochter is een fijne aanvulling waarin ook ruimte is voor een klein beetje humor. De situatie van Flora en de personages om Flora heen zijn moeilijk te doorgronden, waarmee voor een onheilspellende sfeer wordt gezorgd. En alle personages en plottwists zorgen tezamen voor een boek dat niet heel makkelijk weg te leggen is.

Geen spat veranderd van Sophie Hannah is een goed geslaagde psychologische thriller die tot aan het einde blijft boeien.

The House of Books

★★★★
Geen spat veranderdTitel: Geen spat veranderd | Auteur: Sophie Hannah | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789044360486 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-09-2021 | Prijs: €21,99, luisterboek €12,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.