Paniek


Paniek platRecensie Paniek door Sandra Hutchison:
Ons kent ons, of toch niet?

In de thriller Paniek neemt auteur Sandra J. Paul je tot twee keer toe mee in een drama dat zich afspeelt in een klein dorpje. Het dorpje heeft een bijzondere trekpleister: The school of arts. Deze school is ook buiten het dorp een bekend fenomeen. Wie hier zijn opleiding volgt, gaat een rooskleurige toekomst tegemoet. Ter ere van het honderdjarige bestaan komen oud-studenten, leerkrachten en een aantal belangrijke dorpelingen bijeen voor een feestelijke lunch. Ook Willem is van de partij. Hij geniet volop, maar dan worden de feestgangers plots opgeschrikt door een aantal heftige knallen. Kan Willem zich hieruit redden?

Sandra J. Paul is in dit genre als schrijfster op haar best. Ze laat weinig aan de fantasie van haar lezers over, maar beschrijft zonder gêne en op overtuigende wijze wat er voor de ogen van de hoofdpersonages gebeurt. De hoofdpersonages zijn het slachtoffer van een aanslag. Het gaat er dan ook grof aan toe. Diverse bloederige taferelen passeren de revue, waarbij niets of niemand gespaard lijkt te worden.

Het eerste deel van het verhaal sleept je direct mee de diepte in. Je beleeft de afschuwelijke situatie vanuit de belevingswereld van Willem. Je krijgt als het ware een kijkje in zijn gedachtewereld en ontdekt samen met hem wat er werkelijk aan de hand is en wie erachter zitten.

In het tweede gedeelte van het boek word je als lezer nogmaals meegenomen naar hetzelfde feest. Dit keer mag je als lezer over de schouder meekijken van student Jake. Hoewel zijn kant van het verhaal een fraaie aanvulling is en wat verduidelijking geeft op het geheel, vond ik het toch geen meerwaarde hebben. Liever had ik het complete verhaal van A tot Z vanuit een van de twee personages gelezen. Ik had graag meer over Willem’s persoonlijke achtergrond en de negatieve kant van de school gelezen. Desalniettemin is Paniek een aanrader. Het verhaal kent diverse originele wendingen en de personages zijn fascinerend genoeg om het boek in één keer uit te willen lezen.

Hamleybooks logo

★★★★
Paniek platTitel: Paniek | Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als: hardcover, e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789463967662 | Verkrijgbaar sinds: 23-08-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-09-2021 | Prijs: €20.99, e-book €10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.