Slangengif


SlangengifRecensie Slangengif door Sheila Vermeulen:
Wat houdt het Midden-Oosten verborgen voor Floor?

Als de onzekere fotografe Floor wordt gevraagd om foto’s te maken voor een reisbrochure, reist ze samen met tekstschrijver Veronica af naar Egypte voor een georganiseerde groepsreis.

Eenmaal daar stuit Floor op een aantal verdachte omstandigheden. Want waarom voelt ze zich bespied door een van haar reisgenoten? En waarom proberen Veronica en de gids te verbergen dat ze elkaar kennen?

“Jezus wat voel ik me toch stom. Waarom blokkeer ik die vent niet gewoon? Hij ziet er op de foto wel betrouwbaar uit, maar wat zegt dat verder?”-Marja Boomstra

Dat de man die ze via Facebook kent ook ineens in Caïro is, wekt nog meer wantrouwen bij Floor en ze begint te vermoeden dat ze in een gevaarlijke situatie is beland.

Slangengif van Marja Boomstra is het eerste deel van een bijzonder meeslepende psychologische thrillerserie.

In het voorwoord van de auteur las ik dat ze inmiddels is begonnen aan het vervolg op Slangengif. Dit zette onmiddellijk radertjes in mijn hoofd aan het werk. Want hoe open zou het einde dan zijn? En dat brengt me gelijk bij een van de fijne punten van dit boek. Je kunt je voorstellen dat er nog veel te vertellen is, maar aan het einde kun je het boek toch met een (voorlopig) tevreden gevoel dichtslaan.

Slangengif is spannend met een complexe verhaallijn die begrijpelijk en duidelijk wordt verteld. Het verhaal is eenvoudig te volgen, zonder dat de verrassing daarmee verdwijnt. Je snapt dat er veel onder de oppervlakte speelt, begrijpt soms niet waarom het personage van Floor niet ziet dat er meer aan de hand is, maar eigenlijk kun je er zelf ook nog niet helemaal de vinger op leggen.

De personages zijn onmiskenbaar goed gekozen. De onzekere Floor verschuilt zich enerzijds achter de door haarzelf opgebouwde muren, terwijl ze anderzijds ook heel naïef en ondoordacht kan zijn. De meer doorgewinterde personages om haar heen versterken dat ieder op hun eigen manier en zorgen ervoor dat Floor heen-en-weer geslingerd wordt tussen wantrouwen en vertrouwen.

Met Slangengif van Marja Boomstra stap je in een broeierige psychologische thriller die, als hij eenmaal op gang gekomen is, moeilijk is te weerstaan. Deze veelbelovende start van een nieuwe serie krijgt 4 sterren van mij.

LOFT

★★★★
Slangengif bolTitel: Slangengif | Serie: Slangengif – deel 1 | Auteur: Marja Boomstra | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: psychologische thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 344 pagina’s | ISBN13: 9789047207153 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-02-2022 | Prijs: €20,00, luisterboek €5,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.