Uitgekookt


Recensie Uitgekookt door Antoinette van Steeg:
In 2018 bracht Pat Craenbroek haar eerste boek uit met de titel Uitgebroed die goede recensies kreeg. Nu is haar tweede boek Uitgekookt op de markt gebracht. Voor mij mijn eerste kennismaking met de auteur.

De jonge en zeer gedreven Margaux Bakker is openbaar aanklager en wil graag de haar toegewezen zaken zo goed mogelijk oppakken en oplossen. Wanneer ze een nieuwe zaak toegewezen krijgt, gaat ze er dan ook weer voor de volle honderd procent voor. Dit keer heeft ze een zaak waarbij een arts een aantal onomkeerbare fouten heeft gemaakt bij de constatering van het ziektebeeld, wat de patiënten uiteindelijk met hun leven moeten bekopen. Hoe is het mogelijk dat hij dit überhaupt over het hoofd heeft gezien? De anders zo nauwkeurig werkende arts kan zich dan ook niet voorstellen dat hij deze fouten gemaakt zou hebben.

Naast Margaux Bakker krijgt het parket Leuven ook te maken met een aantal nieuwe zaken. De medewerkers zitten met hun handen in het haar. Wat is er toch allemaal aan de hand?
Wanneer Fre na een ongeluk verlamd in het ziekenhuis terechtkomt, denkt hij geregeld terug aan zijn leven en de keuzes die hij gemaakt heeft. Hij besluit toch zijn verhaal met een naaste te delen wat er uiteindelijk in resulteert dat de puzzelstukjes uit zijn verleden op zijn plek komen.
Na veel speurwerk en gesprekken met Fre komt het parket Leuven een rode draad in de zaken op het spoor. Wat was het motief en de rode draad in deze zaken?

Uitgekookt balanceert volgens de achterflap tussen een literaire en psychologische thriller, waar ik het helemaal mee eens ben. De spanningsboog blijft aardig gespannen en de lezer blijft tot het einde betrokken bij het verhaal. Het geheel kent goed uitgewerkte personen met verschillende achtergronden. Vooral Margaux sprak mij aan omdat ze blijft volhouden, ook al gaat dit soms ten koste van vriendschappen. Het verhaal heeft een interessant, maar schokkend thema dat Craenbroek vrij realistisch aan de lezer voorschotelt. Haar ervaringen als gerechtsarts zijn merkbaar in dit verhaal.

Craenbroek heeft het boek opgedeeld in vier delen wat het verhaal één prettige balans geeft. Langzaamaan wordt de lezer het verhaal ingezogen. Vooral de tweede helft vond ik dit het geval. Eerlijk gezegd moest ik aan het begin wennen aan de opbouw van het verhaal en had ik niet echt het wow-gevoel. Nadat het tweede deel begon en ik het idee kreeg waar het verhaal heen ging, werd dit wel wat meer. Mijn verwachtingen zijn hierdoor niet helemaal uitgekomen. Ik had verwacht dat ik op mijn puntje van mijn stoel zou zitten en het boek in een ruk wilde uitlezen.

Uitgekookt is een thriller met meerdere verrassingselementen die worden uitwerkt naar een goede plot. Het begin van het boek vond ik wat minder en het duurde dan ook echt even voor ik in het verhaal kwam. Eenmaal in het verhaal wilde ik graag weten hoe het zou gaan aflopen. Uiteindelijk sloeg ik het boek met een aardig voldaan gevoel dicht.★★★
Titel: Uitgekookt | Leesfragment | Auteur: Pat Craenbroek| Uitgeverij Hamley Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book| 415 pagina’s | ISBN13: 9789463967150 | Verkrijgbaar sinds: 28-08-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 08-09-2020 | Prijs: € 20.99 en e-book € 10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.