Woede


WoedeHet doemscenario van iedere ouder

Robin de Wit is op zesjarige leeftijd spoorloos verdwenen. Ondanks alle zoektochten van ouders en politie is hij onvindbaar. Zijn moeder Myrna denkt wel vaker haar zoon te herkennen, maar dat blijkt dan niet te kloppen. Zij kan haar zoon niet vergeten, haar man Koen lijkt er minder moeite mee te hebben en oudere broer Daan en jonger zusje Sophie pakken hun leven met meer gemak op. 

Op een dag, vijf jaar later, staat Robin ineens voor de deur. Hij wordt vanaf het begin weer liefdevol in het gezin opgenomen. Over de jaren dat hij weggeweest is, kan hij moeilijk praten, omdat het nogal een traumatische tijd is geweest. Bovendien gedraagt hij zich soms heel vreemd en hij wekt de indruk dingen te verbergen. En naar zijn vader toe geeft hij af en toe blijk van grote woede.

Vanaf het begin van het boek word je in het verhaal gezogen. Wat maken ouders door van wie een kind wordt vermist? En wordt hij ooit nog gevonden? De vlotte schrijfstijl van Tamara Geraeds zorgt ervoor dat je blijft lezen. Het verhaal komt vanuit drie perspectieven tot je, vanuit Myrna, Koen en Robin. Van de laatste twee krijgen we ook in flashbacks gedeeltes van eerdere periodes te zien. Dat zorgt ervoor dat je langzamerhand steeds meer duidelijk krijgt wat er zich destijds heeft afgespeeld.

Vooral het perspectief van Robin intrigeert en ook de jeugd van Koen maakt veel duidelijk van zijn handelwijze in zijn latere leven. Langzamerhand wordt de verhaallijn uitgebreider en komt er meer snelheid in het verhaal. Maar tevens doen sommige gebeurtenissen niet helemaal realistisch aan. De beslissingen die ouders en politie nemen, zijn niet altijd geloofwaardig. Sommige wendingen in het boek zijn wat abrupt en de plot komt, hoewel die zeker een bevredigende afsluiting is, niet realistisch over.

Woede is een spannende thriller die ervoor zorgt dat je door wilt lezen om erachter te komen wat de ware toedracht is. Als je de ongeloofwaardige scènes voor lief neemt en die ondergeschikt maakt aan het verhaal, heb je zeker een aantal aangename leesuurtjes voor de boeg.

★★★
WoedeTitel: Woede | Auteur: Tamara Geraeds | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: thrillers, psychologische thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 330 pagina’s | ISBN13: 9789461097002 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 13 maart 2023 | Prijs: € 8,99, e-book € 11,99 | Online te bestellen via Bol.com

De crime compagnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.