Zullen we het liefde noemen


Recensie Zullen we het liefde noemen door Antoinette van Steeg:
Tine Bergen bracht in 2019 Vissen praten niet op de markt en werd genomineerd voor verschillende thrillerprijzen. Nu heeft ze met Zullen we het liefde noemen een psychologische thriller uitgebracht. Bergen heeft naast deze titels ook jeugdboeken geschreven en ze is journalist.

De psychologe Esther en haar man Stef wonen samen met hun kinderen Linus en Annabel. Het gezin lijkt voor de buitenwereld een gelukkig stel, maar Esther heeft ondertussen ook een verhouding met Jack. Bovendien heeft ze haar zorgen om haar vader. Dan wordt Esther gebeld. Linus heeft de buurman Dieter en tevens zijn meester van school aangereden met de auto van Stef. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom zat Linus achter het stuur? Een dag later krijgen ze het nieuws dat Dieter is overleden. De politie onderzoekt de zaak en al snel komt aan het licht dat Stef en Dieter vroeger buren waren. Heeft hun verleden misschien te maken met dit ongeluk?

Veel vragen passeren de revue en we lezen de zoektocht naar de reden van het ongeluk, maar ook waarom Esther en Jack een affaire hebben. Wat is er aan de hand met Esther en haar gezin? Was het een ongeluk? Zal de reden van dit ongeluk opgehelderd worden of was het toch een technisch mankement aan de auto?

Zullen we het liefde noemen is oprecht een psychologische thriller met een prachtige wending op het eind. Voor mij was dit echt een verrassende wending die ervoor zorgde dat ik het boek met een tevreden gevoel dichtsloeg. Wat heeft Tine een goed verhaal geschreven, zeg!

Bergen heeft een zeer vlotte pen en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat de spanningsboog gespannen blijft. De lezer krijgt stukje bij beetje meer informatie waardoor het verhaal blijft leven. Vaak stelde ik me de vraag: hoe zou het nu echt zitten?

Voor mij was Zullen we het liefde noemen mijn eerste kennismaking met Tine Bergen en ik moet zeggen dat ik echt genoten heb. Ik houd van boeken die de lezer op het verkeerde spoor weten te zetten en de personages je onder de huid kruipen. Dit is met dit boek zeker aan de orde. Het eind was verrassend en dat zag ik niet geheel aankomen.

Op basis van de titel zou je niet zo’n verhaal verwachten. Toch staat op de cover aangegeven dat het een psychologische thriller is. Na het lezen kan ik alleen maar zeggen dat de titel goed past bij de inhoud van het verhaal. Ik zal zeker nog meer boeken van Bergen gaan lezen. Ik ben benieuwd of deze net zo prettig lezen en verrassend zijn als Zullen we het liefde noemen.

★★★★
Titel: Zullen we het liefde noemen | Auteur: Tine Bergen | Uitgeverij Vrijdag | Categorie: psychologische thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 264 pagina’s | ISBN13: 9789460018862 | Verkrijgbaar sinds: 17-06-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 04-08-2020 | Prijs: € 19.95  en e-book € 9.99 | Bestellen