Box


BoxRecensie Box:
Een uniek speurdersduo

Camilla Läckberg is al bekend van haar Fjällbacka-serie, waarmee ze zeer succesvol was. De boeken die daarna verschenen, maakten minder indruk, maar in dit eerste deel van een trilogie die ze samen met Henrik Fexeus schreef, is ze weer helemaal terug. Fexeus staat naast auteur ook bekend als mentalist. En natuurlijk heeft hij zijn expertise gebruikt om een van de hoofdpersonages in Box neer te zetten.

In Stockholm wordt het lijk gevonden van een jonge vrouw die opgesloten zat in een kist en doorboord was met zwaarden. Was dit een mislukte goocheltruc of was de vrouw op meedogenloze wijze vermoord? Mina Dabiri, rechercheur van het team dat op de zaak wordt gezet, roept de hulp in van mentalist/illusionist Vincent Walder. Buiten dat hij op de hoogte is van de trucs die mentalisten gebruiken, is hij een expert op het gebied van lichaamstaal en menselijk gedrag. Deze eigenschappen gecombineerd met de kwaliteiten van Mina zorgen voor een scherpzinnig onderzoeksduo. Beiden kampen bovendien ook nog met geheimen, die het verhaal alleen maar interessanter en intrigerender maken.

Het boek Box is een mengeling van gedegen recherchewerk en privé-informatie van de diverse personages. Dat bevordert het leesplezier in hoge mate. Na de eerste moord volgen er nog twee, wat erop wijst dat we te maken hebben met een seriemoordenaar. Er zijn aanwijzingen voldoende dat er zeker nog een vierde moord te gebeuren staat en het wordt een race tegen de klok om meer duidelijkheid te verkrijgen over de werkwijze van de moordenaar en wat zijn intenties zijn en de volgende moord te voorkomen.

Vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen, op zoek naar de uiteindelijke toedracht. Periodes van geleidelijk ontdekken wisselen elkaar af met heel veel nieuwe informatie die de lezer weer gefocust houdt. Op het eind van het boek kom je in een stroomversnelling terecht, de spanning stijgt naar ondraaglijke hoogte. Een ijzersterke plot zorgt voor een grandioze apotheose als afsluiting.

Box kent twee verhaallijnen. Het grootste gedeelte gaat over de moorden en beslaat een periode van negen maanden. De andere verhaallijn gaat terug naar 1982 naar het Zweedse Kvibille, waar een kleine jongen zich bezighoudt met het ontwikkelen en beheersen van allerlei goocheltrucs. De schrijfstijl is beeldend en vlot. Het verhaal houdt je vanaf het begin in de greep en de geheimen van Mina en Vincent maken het geheel een aantrekkelijk leesavontuur. Het geheim van Vincent wordt helemaal onthuld in dit boek en heeft alles te maken met de zaak waar het rechercheteam zich op richt. Het geheim van Mina, die bovendien last heeft van smetvrees, wordt even aangetipt, maar niet uitgebreid besproken. Het maakt nieuwsgierig naar het tweede deel.

Box kent een origineel speurdersduo, allebei met hun eigen geheimen en eigenaardigheden, een razend spannende verhaallijn met een ijzersterke plot. Hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten op het tweede deel van deze trilogie!

★★★★★
BoxTitel: Box | Auteur: Camilla Läckberg en Henrik Fexeus | Leesfragment | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 640 pagina’s | ISBN13: 9789044362015 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 08-01-2022 | Prijs: €23,99, e-book €11,99 en luisterboek €12,99 | Bestellen

The House of Books

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.