Wolfzomer


wolfzomerRecensie Wolfzomer door Hannie van Grol:
Een zomer vol geheimen

In het noorden van Zweden, vlak bij de Finse grens, ligt de plaats Haparanda. Daar speelt Wolfzomer zich af. Een wolvin met haar jong worden in de bossen daar gevonden. Bij onderzoek worden de resten van een mens in hun maag gevonden. Het blijkt te gaan om een persoon die zich met drugsdeals bezighield. Een grote partij drugs en veel geld worden vermist. Hannah Wester en haar collega’s houden zich bezig met deze zaak, maar zij blijken niet de enigen te zijn. Vanuit Rusland wordt iemand gestuurd die naarstig op zoek gaat naar de verdwenen spullen.

Het boek begint met een stukje dat vanuit de wolvin is geschreven. Daarna volgt de proloog en dan een hoofdstuk vanuit het perspectief van de stad Haparanda. Dit komt later in het boek nog af en toe terug en geeft een bijzonder tintje aan het verhaal. Na de spanning in het begin daalt de spanningsboog en worden er erg veel personen en situaties ten tonele gevoerd. Concentratie om de verschillende verhaallijnen te kunnen volgen is zeker vereist. Het is lastig om de personages uit elkaar te houden, maar dit verbetert als je halverwege het boek bent.

Wolfzomer is het eerste boek van Hans Rosenfeldt dat hij alleen schreef. Samen met Michael Hjorth schreef hij al De Bergmankronieken en is hij bekend van de series als The Bridge en Marcella, die te zien zijn op Netflix. Duidelijk is zijn filmische stijl, zijn korte scènes die elkaar snel afwisselen, wat duidelijk naar voren komt in de korte hoofdstukken die het boek bevat. Dit boek zou zeker geschikt zijn voor verfilming. De opbouw van het boek is langzaam met veel personages, situaties en details die niet allemaal van belang zijn voor de voortgang van het verhaal.

Vanaf de helft van het boek komt de spanning weer terug en die loopt erg hoog op richting het einde, dat als een totale verrassing komt met een plot die heel sterk in elkaar zit en nog zeker open eindjes biedt om een volgende deel te schrijven. Aangekondigd is dat Wolfzomer het eerste deel van een trilogie is. Hannah Wester zal daarin een grote rol spelen. De geheimen die in dit boek opgevoerd worden, zullen verder ontrafeld worden en dat maakt het volgende deel zeker aantrekkelijk om naar uit te kijken.

De titel Wolfzomer is origineel gevonden: een zomer die gedomineerd wordt door de vondst van een wolf en de gevolgen die daaruit voortkomen. Maar het dier is niet de enige wolf in dit verhaal. Ook de typering geldwolf, een hongerige wolf en een wolf in schaapskleren zijn van toepassing. En dan nog Hannah die op het eind als Lone wolf besluit haar jacht voort te zetten. Zo kunnen we reikhalzend uitkijken naar deel twee.


Cargo

★★★
wolfzomer platTitel: Wolfzomer | Leesfragment | Auteur: Hans Rosenfeldt | Uitgeverij Cargo | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 400 pagina’s | ISBN13: 9789403106519 | Verkrijgbaar sinds: 22-04-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 19-06-2021 | Prijs: € 20,99, e-book € 11,99 en luisterboek € 13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.