Het huis van berouw


Het huis van berouw platRecensie Het huis van berouw door Sheila Vermeulen:
Is het het huis? Of zijn er andere krachten aan het werk?

Na de misselijkmakende ontdekking dat haar aanstaande vreemdging, kon Rens de bruiloft niet door laten gaan. Terwijl haar ex daarna van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, stort Rens zich op een nieuw project. Ze start met de renovatie van een landhuis.

“De genodigden roerden zich, niet wetende wat er aan de hand was, maar ze voelden dat er iets niet klopte. Rens legde iedereen met een handgebaar het zwijgen op. ‘Gisteren ontving ik een grote hoeveelheid berichten van een onbekende afzender. Ik zal ze voorlezen’.“ – Anita Terpstra

Rens heeft grootse plannen voor het vervallen landhuis en de rest van het terrein, maar de dorpsbewoners verklaren haar voor gek. Volgens hen is de state vervloekt en kan daar niets goeds uit voortkomen. Rens gelooft echter niet in dat soort verhalen en ze zet door.

Maar de angstaanjagende gebeurtenissen beginnen zich op te stapelen en als er doden vallen, gaat Rens op zoek naar antwoorden.

Het huis van berouw van Anita Terpstra is een spannende en onheilspellende thriller, die zich afspeelt binnen de grimmige ontoegankelijkheid van een kleine gemeenschap.

Anita Terpstra creëert een beklemmende sfeer met de manier waarop ze het verhaal vormgeeft. Het benauwende gevoel dat je krijgt van de vijandigheid van de dorpsgenoten ten opzichte van Rens en haar familie, doet daar nog een schepje bovenop. Het geeft je de indruk dat Rens geen kant op kan.

De omgeving, de personages, de doden en de geruchten dat de state van Rens vervloekt is, bieden een breed scala aan mogelijkheden, oorzaken en daders, die je als lezer, samen met Rens, allemaal probeert te ontdekken en te duiden. Anita Terpstra voorziet je van wat clous maar houdt alles verder goed onder de pet. Pas tegen het einde wordt het geheel duidelijk.

Dit boek bevat het soort ongrijpbare verhaal waarin je bijna alle personages gaat wantrouwen. Ik hou van dat ongrijpbare. Het zorgt dat je wordt overvallen door het gevoel dat je niets zeker weet. Je hebt allerlei vermoedens, maar eigenlijk heb je geen idee. En dat alles zorgt voor een verhaal waarvan je niet eenvoudig kunt voorspellen welke kant het op zal gaan.

Het huis van berouw van Anita Terpstra is dankzij de geheimzinnigheid, de opmerkelijke personages en de heftige gebeurtenissen best een rauwe thriller geworden die je een aantal behoorlijk spannende leesuurtjes kan bezorgen.

Cargo

★★★★
Het huis van berouw platTitel: Het huis van berouw | Auteur: Anita Terpstra | Uitgeverij Cargo | Categorie: vakantie-thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789403134413 | Verkrijgbaar sinds: 10-06-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-09-2021 | Prijs: €20,99, luisterboek €13,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.