Het Moezelmeisje


Het moezelmeisjeRecensie Het Moezelmeisje door Sandra Hutchison:
Onrust in de schilderachtige Moezelvallei

Het Moezelmeisje is alweer de vijfde vertrekthriller van Marelle Boersma. Dit keer speelt het verhaal zich af in Duitsland en wel in het toeristische plaatsje Cochem. Cochem is bekend om zijn lekkere wijn, geen wonder dat dit gegeven een grote rol speelt in deze spannende thriller.

Emma heeft een naar verleden achter de rug, hier heeft ze in het dagelijkse leven nog altijd last van. Om hier voorgoed mee af te rekenen besluit ze de confrontatie met haar familie aan te gaan. Hiervoor moet ze afreizen naar Duitsland. Omdat ze de hereniging met haar familie zo vlekkeloos mogelijk wil laten verlopen, verzint ze een excuus voor haar plotselinge bezoek. Ze wil haar broer en vader een voorstel doen. Ze produceren met succes een kostbare wijn en zij wil zich bij hen aansluiten, maar dan met het maken van een alcoholvrije variant. Helaas krijgt ze geen warm onthaal en voelt haar familie weinig voor haar idee, maar Emma is niet van plan om het hierbij te laten.

Marelle Boersma is naast auteur ook schrijfdocent. Ze heeft een beeldende manier van schrijven en weet als geen ander hoe je de lezer vanaf het prille begin in het verhaal kunt trekken. Het verhaal neemt je mee naar het mooie Cochem. Als lezer klim je als het ware mee naar boven tussen de wijnranken door en beleef je Cochem door de ogen van het hoofdpersonage Emma. De personages zijn aardig diep uitgewerkt. Je leeft al snel met ze mee en leert tijdens het lezen ongemerkt het een en ander over Cochem en de wijnproductie in het algemeen.

Hoewel het verloop van Het Moezelmeisje een tikkeltje voorspelbaar is, heeft dit mij geen moment gestoord. Het is vooral een prettig leesbare vertrektriller met een dramatisch randje. Het laat zien wat een trauma met je kan doen en toont dat voor jezelf opkomen nog altijd de beste remedie is.

De crime compagnie

★★★★
Het moezelmeisjeTitel: Het Moezelmeisje | Auteur: Marelle Boersma | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: Thrillers, vakantiethrillers | Verkrijgbaar als: hardcover, paperback, luisterboek en e-book | 350 pagina’s | ISBN13: 9789461095176 | Verkrijgbaar sinds: september 2021| Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31-12-2021 | Prijs: paperback €19,95, hardcover €39,95, luisterboek €11,99 en e-book €7,99 | Bestellen 

Luisterrijk
Nu 10% korting bij Luisterrijk op het gehele assortiment (geldig t/m 31 december 2021). Met code: Boekenkast21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.