Moordplan


MoordplanRecensie Moordplan door Sheila Vermeulen:
De verdachte omstandigheden brengen de detective in Vera naar boven. 

Vera begreep natuurlijk dat Rob de kans om mee te werken aan de restauratie van de Karlskirche in Wenen, niet kon laten schieten. En gelukkig heeft de afstand geen vat gekregen op hun nog prille relatie. Ze heeft hem, voor het huidige bezoek met haar dochter Robin, zelfs al een paar keer eerder met veel plezier bezocht.

Wanneer Rob niet op het station is om hen op te halen, is Vera dan ook vreselijk verbaasd. Dit is helemaal niets voor hem. Ze hadden allemaal zo uitgekeken naar dit bezoek, waarin ze ook kennis zou maken met het Oostenrijkse pleeggezin van Rob. Als Vera ontdekt waarom Rob er niet is, wordt de grond onder haar voeten weggeslagen.

“Vera keek apathisch om zich heen. Ze verwachtte dat Rob elk moment aan zou kunnen komen lopen. Met een grote grijns op zijn gezicht en zijn armen wijd open. Zo was het beide keren dat hij haar kwam ophalen gegaan.”– Nan Adams

Nog steeds in shock ontdekken Vera en Robin dat er dingen zijn die niet kloppen en kunnen ze niet anders dan zelf op zoek gaan naar de waarheid.

Moordplan is het spannende derde deel van de Vera op de Veluwe serie, waarin Vera door een noodlottige gebeurtenis opnieuw een mysterie moet ontrafelen.

Alhoewel dit boek het slot van een serie is, kan het verhaal ook los worden gelezen. Doordat het boek start met een korte maar duidelijke omschrijving van de gebeurtenissen tot nu toe, stap je gemakkelijk in het verhaal van Vera. Je krijgt daardoor al direct een prettig en goed beeld van de vrouw, die je samen met haar dochter vergezelt op hun bezoek aan Wenen.

Het relatief korte verhaal van Nan Adams bevat een hoeveelheid aan personages, die niet zouden misstaan in een dikke evenknie, zonder dat het op enig moment rommelig of te veel wordt. De karakters en de gebeurtenissen worden prima in het verhaal verwerkt, ze houden de ontwikkelingen spannend en zijn op bepaalde momenten zelfs verrassend.

Moordplan bestaat niet alleen uit spannende elementen. Het boek laat je Wenen ook een beetje van de cultuur en lekkernijen uit Wenen proeven en er is ruimte voor familie en vrienden. De fijne band die Vera met haar gezin heeft, geeft warmte aan het verhaal en support aan Vera. Door middel van appjes en telefoontjes is haar familie ook tijdens het verblijf in Wenen volop aanwezig in het verhaal.

Moordplan van Nan Adams is zowel sfeervol en innemend als mysterieus en spannend. Die afwisseling in het verhaal zorgt dat je er even in verdwijnt en er met een aangenaam gevoel weer uitstapt. Dit slot van de Vera op de Veluwe serie geef ik 4 sterren. Vera mag wat mij betreft best nog eens terugkomen

LOFT
★★★★
MoordplanTitel: Moordplan | Serie: Vera op de Veluwe – deel 3 | Auteur: Nan Adams | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar e-book en luisterboek | 121 pagina’s | ISBN13: 9789047206613 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-08-2021 | Prijs: e-book €3,99, luisterboek €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.