Parijs


ParijsRecensie Parijs door Jolanda Kalkman:
Het is bijna Kerst. Abby, de tweelingzus van Mika, zou naar Nederland komen om samen met Mika’s gezin de feestdagen te vieren. Maar Mika maakt zich grote zorgen. Ze heeft namelijk al twee dagen niks van haar zus gehoord en dat terwijl ze dagelijks intensief contact hebben. Haar bereiken lukt ook al niet. Mika weet zeker dat er iets ernstigs met haar zus is gebeurd. Daarom besluit ze de dag voor Kerst naar Parijs af te reizen om zelf haar zus op te halen. Wanneer Mika de deur van het appartement van haar zus opent, wordt ze overspoeld door een rottende geur. Haar maag draaide om. Ze moest de deurpost grijpen om rechtop te blijven staan. “Abby…”

Parijs is een spannende thriller geschreven door de Utrechtse Kiki van Dijk. Kenmerkend voor haar boeken is dat ze zich altijd afspelen in bekende zomer- of winterbestemmingen. Perfect om tijdens de koude winter- of warme zomermaanden te lezen!

Parijs is een typisch winterboek. Ik vond het heerlijk om met dit boek op de bank onder een warm dekentje te gaan zitten lezen. Het boek had mij dan ook gelijk in zijn greep en ik kon het maar moeilijk naast mij neerleggen. Het las als een speer en ik had het dan ook helaas zo uit.

Het is bekend dat tweelingen een bijzondere band hebben. Vanaf het eerste hoofdstuk wordt het duidelijk dat Mika en Abby dit ook samen delen en dat maakt het zo spannend. Want Mika’s omgeving vond het nogal overdreven om zo hals over kop naar Parijs af te reizen en haar gezin achter te laten de dag voor Kerst. Maar Mika volgt haar gevoel en zo doet ze een gruwelijke ontdekking. Helaas blijft het daar niet bij, want al gauw blijkt dat ze zelf ook niet langer meer veilig is.

Ik vind het mooi hoe Kiki van Dijk deze bijzondere band heeft uitgewerkt. De wanhoop die Mika voelt, komt goed naar voren. Met de dood van haar zus voelt het voor Mika (en de lezers), alsof ze zelf ook voor de helft dood is. Maar ze moet door. Voor haar kinderen. En om Abby’s moordenaar te vinden. Een spannende speurtocht die zowel Mika als de lezers regelmatig op het verkeerde been zet.

In het begin van het boek krijg je een korte terugblik, geschreven vanuit Abby. Deze hoofdstukken maken het verhaal extra interessant voor de lezers. Je krijgt een idee wat zich enkele dagen eerder heeft afgespeeld en dit maakt dat je als lezer extra betrokken bent bij beide zussen.

Iets minder goed uitgewerkt vond ik de stukjes uit het verleden van Mika en Abby. Daarin is iets gebeurd wat Mika graag geheim wil houden. Ik het begin dacht ik dan ook dat dit boek een vervolg was, wat niet het geval is. Maar aan het einde wordt alles duidelijk.

Ik heb echt genoten van dit boek. Het is met recht een echte vakantiethriller en ik heb zin gekregen om ook de andere boeken van Kiki van Dijk te gaan lezen. Ik waardeer het boek op 4 sterren.Xander uitgevers

★★★★
ParijsTitel: Parijs | Auteur: Kiki van Dijk | Leesfragment | Xander Uitgevers | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 288 pagina’s | ISBN13: 9789401615990 | Verkrijgbaar sinds: 25 november 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie:07-01-2022 | Prijs: €15,99, e-book €7,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.