Schaduwdag


SchaduwdagRecensie Schaduwdag door Sheila Vermeulen:
Lieve cadeautjes pakken niet altijd goed uit. 

Naomi weet dat haar vriendje Tim gek op haar is, maar hij kent haar niet echt. Als dat wel zo zou zijn, dan zou hij haar een heel stuk minder leuk vinden. En dan had hij haar zeker niet verrast met een weekendje weg naar de plek waar ze vandaan komt.

Tim wil graag meer over Naomi te weten komen en waar kan dat nu beter dan in Zierikzee, de stad waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Ondanks dat Naomi nergens minder graag naartoe zou gaan, wil ze Tim niet teleurstellen en gaat ze met hem mee, in de hoop dat niemand haar daar zal herkennen.

“Zierikzee. Bij het horen van die plaatsnaam kromp ze iets ineen. In een flits zag ze alles voor zich wat er was gebeurd. De angst. De pijn. Het allesverzengende verdriet.”-Noortje Brink

Zal een bezoek aan de stad die ze bewust uit haar bestaan heeft gewist, Tim en haar dichter bij elkaar brengen of zal het voor altijd tussen hen in komen te staan?

In Schaduwdag van Noortje Brink is een jonge vrouw genoodzaakt een verleden in de ogen te kijken, dat ze nooit meer had willen zien.

Dit boek is misschien wat minder omvangrijk qua lengte maar boet daar qua spanning niets op in. Juist door de wat kleinere omvang moet sneller worden geschakeld naar het punt waar het verhaal naartoe werkt en hangt er direct vanaf het begin al wat dreiging in de lucht.

Het verhaal draait om Tim en Naomi en in het bijzonder om het verleden van Naomi. Al vlug is duidelijk dat ze iets met zich meedraagt dat haar angst aanjaagt en dat ze dit niet graag met anderen deelt. Noortje Brink speelt slim met dit gegeven en laat de lezer zo lang mogelijk in onzekerheid over de reden van Naomi’s angst.

Als lezer krijg je de gelegenheid om er allerlei scenario’s op los te laten, die waarschijnlijk bijna allemaal niet in de buurt komen van de echte reden. Ik hou van dat gepuzzel en vind het fijn dat de plot niet direct al helemaal helder is. Met gedoseerde brokjes informatie brengt Noortje Brink je in stapjes naar de uiteindelijke ontknoping.

Schaduwdag is een lekker spannende en pakkende thriller van eigen bodem. Het bewogen bezoek dat Naomi, samen met haar vriend Tim, brengt aan haar geboortestreek krijgt 4 sterren van mij.
ambo

★★★★
SchaduwdagTitel: Schaduwdag | Auteur: Noortje Brink | Uitgeverij: Ambo|Anthos – Loft Books | Categorie: vakantiethrillers | Verkrijgbaar als e-book  en luisterboek | 102 pagina’s | ISBN13: 9789047205845 | Verkrijgbaar sinds: april | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-04-2021 | Prijs: e-book €2.99, luisterboek €3.99 | Bestellen

Schaduwdag is ook als e-book verkrijgbaar en te beluisteren via Nextory.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.