Ik ben Sara


Ik ben SaraSara is samen met Guido aan het zeilen op de Ionische Zee bij Griekenland. Toen ze een paar jaar geleden bij hem aan boord stapte, konden ze niet van elkaar afblijven, maar nu is dat helaas wel anders. Zijn “ik houd van jou” is voor haar niet meer dan een groet geworden. Wanneer ze de boot bij de kade van eiland Paxos hebben aangelegd, besluit Sara een lange wandeling te maken. In gedachten loopt ze steeds verder, totdat ze op een pleintje komt waar ze nog nooit eerder is geweest. Zodra ze beseft dat ze verdwaald is, raakt ze in paniek. Dan komt er een vrouw uit een huisje. Ze doet Sara denken aan een engel. Ze vraagt Sara binnen te komen. Dan vertelt ze aan Sara dat ze bij haar een speciaal gevoel heeft. “Ik heb het idee dat je op een kruispunt in je leven staat. Dat het tijd voor je is om een nieuw pad te gaan bewandelen. En dat je moeite hebt die eerste stap te zetten.” Sara besluit dat het tijd is om bij Guido weg te gaan en start de zoektocht naar de sleutels voor een gelukkig leven.

Ik ben Sara is geschreven door Irene van Gent. Schrijven is altijd haar “ding” geweest. Inmiddels heeft ze naast haar blogs, vier boeken geschreven. In haar boeken vindt ze twee dingen belangrijk: dat de teksten eenvoudig zijn en dat ze haar boodschap over kan brengen. Ze gelooft dat we met z’n allen een wereld kunnen creëren waarin we goed voor onszelf en voor de wereld om ons heen zorgen.

“Liefde is de basis van alles, elk oud geschrift schrijft erover.
De essentie van het leven is liefde, liefde geven en ontvangen.” – Irene van Gent

Om bij het eerste te beginnen. Ik ben Sara is een heel laagdrempelig en daardoor gemakkelijk te lezen boek. Van tevoren had ik de indruk dat ik aan een soort zelfhulpboek zou beginnen te lezen. Vaak zijn dit boeken met heel veel informatie, waar je vaak halverwege al niet meer precies weet wat je eerder hebt gelezen. Maar niks is minder waar. Dit boek leest namelijk als een heerlijke roman, maar dan wel een met een diepere betekenis.

En dat brengt ons tot haar tweede doel: de zoektocht naar een liefdevolle wereld. In dit boek bewandel je samen met Sara dit pad en je reist met haar zo’n beetje de hele wereld over om er uiteindelijk achter te komen dat je de liefde alleen kunt vinden wanneer je zelf de juiste stappen in de juiste richting weet te zetten. Dit klinkt wel een tikkeltje “zweverig”, maar dat is het boek totaal niet, ondanks dat Sara in retraite gaat, de krachten van de natuur leert kennen, yoga en meditatiesessies volgt en over de kracht van cacao leert. Doordat het zo natuurlijk is geschreven, ga je automatisch mee in deze zoektocht zonder dat je iets “opgedrongen” wordt.

Veel van dit soort dingen heb ik nog nooit gedaan en ik denk ook niet dat ik mij daarvoor open zou stellen om ze wel te doen. Toch vond ik dat Irene van Gent mij wist te raken door mij te trakteren op prachtige zinnen, waarvan sommige mij echt wel aanspraken en waar ik even bij stilstond om erover na te denken. Ik heb behoorlijk wat ezelsoren gemaakt en zinnen onderstreept, zodat ik ze nog eens terug kan lezen wanneer ik daar behoefte aan heb. Dus in die zin is het uiteindelijk toch een soort zelfhulpboek geworden. Maar dan wel een waarin ik met plezier heb gelezen.

Wil je zelf een leven creëren dat het beste bij je past? Dan is dit boek een mooi begin. Wanneer het je aanspreekt, kun je daarna nog een van haar andere boeken lezen. Zoals Souls messages, waarin verschillende berichten jou inspiratie of ondersteuning kunnen bieden op jouw weg. Net zoals Sara ze heeft mogen ontvangen en haar de weg weten te wijzen.

“Je kunt liefde niet uit andere mensen halen, de liefde zit in jou. Jij bent de enige die de liefde kan laten stromen en delen, als je er echt contact mee durft te maken.” – Irene van Gent.

★★★★
Ik ben SaraTitel: Ik ben Sara | Auteur: Irene van Gent | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: literaire roman; zelfhulpboek | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 296 pagina’s | ISBN13: 9789493280489 | Verkrijgbaar sinds: 28 oktober 2022| Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 22-01-2023 | Prijs paperback: €20,99,  e-book: €11,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna

Paris books

ruime selectie tweedehands top literatuur uit binnen en buitenland bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.