Het Magnoliahof 2 – Juna


Het Magnoliahof 2-JunaIn de reeks Het Magnoliahof volgen we vier vrouwen die allen een eigen onderneming hebben op het plein. Waar we in het eerste deel de gebeurtenissen volgden vanuit het oogpunt van Donna, volgen wij het verhaal nu van Juna.

In het vorige deel kwam Juna al naar het Magnoliahof toe om daar een tattooshop te openen. Ze werd in eerste instantie met gemixte reacties ontvangen door de bewoners van het Magnoliahof. Zeker Donna was niet te spreken over Juna en haar tattooshop. Met haar zoon Kaj kan ze het echter snel al goed vinden.

Het is twee maanden na de opening van de tattooshop van Juna als ze zich helemaal thuis voelt aan het pittoreske plein. De zaken gaan goed, de relatie tussen haar en de andere ondernemers gaat steeds beter en ze lijkt steeds meer een onderdeel uit te maken van het Magnoliahof. Met haar huurbaas Bram, die sinds zij het pand heeft overgenomen, met pensioen is en steeds vaker bij haar langskomt, praat ze veel en komt ze erachter dat hij stiekem stapelverliefd is op haar overbuurvrouw Betty.

Ze maakt het tot haar missie om samen met haar nieuwe huisgenoot, Betty en Bram bij elkaar te krijgen. De rol van cupido ligt haar wel, maar als ze maar niet haar eigen liefdesgeluk vergeet…

Deel 2 Juna focust zich op het gelijknamige personage. De auteur neemt je iedere keer weer mee in de gedachtes en gevoelens van een van de vier hoofdpersonages. In het eerste deel vond ik Juna niet een heel fijn personage om over te lezen. Dit kan mede komen doordat het verhaal toen niet vanuit haar ogen werd verteld. Dit is wel het geval in het tweede deel en hierdoor kun je als lezer echt feeling krijgen met Juna, waardoor je je beter kunt inleven en mee kunt leven met haar. Ze wordt een echter persoon en dat maakt het lezen van deze reeks zo veel leuker.

Ook Juna bestaat weer uit precies de juiste eigenschappen voor een perfecte hoeveelheid drama, romantiek en vriendschappen. Dit boek leest net zoals zijn voorganger heerlijk weg en is de ideale manier om te genieten en vrolijk te worden.

Ik vond dat ik meer in dit verhaal zat dan het vorige deel en heb er dan ook meer kunnen genieten. Het tweede deel over Juna verdient dan ook vier sterren.

★★★★
Het Magnoliahof 2-JunaTitel: Juna | Serie: Het Magnoliahof – deel 2 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book en luisterboek  | 129 pagina’s | ISBN13: 9789047206279 | Verkrijgbaar sinds: 31-08-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 8 mei 2023 | Prijs luisterboek €6,99 en e-book € 5.99 | Online te bestellen via: Bookspot, Bruna en Bol.com
LOFT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.