Snel & makkelijk


snelRecensie Snel & makkelijk door Sandra Hutchison:
Plantaardig lekker

De Britse foodblogger Ella Mills (beter bekend als Deliciously Ella!) kreeg een grenzeloze belangstelling voor plantaardige voeding toen ze de diagnose posturaal tachycardiesyndroom kreeg. Medicatie hielp niet voldoende en dus begon ze haar eetpatroon drastisch aan te passen en met succes. Ze ontmoette nadat haar eerste kookboek op de markt verschenen was haar levenspartner Matt. Samen met hem begon ze een café in Londen. Inmiddels hebben ze daarnaast al diverse succesvolle kookboeken op hun naam staan, hebben ze een eigen productlijn, een website en een goed beluisterde podcast.

Met dit boek hoopt Ella onder andere het begrip welzijn bereikbaarder en duurzamer te maken.

“Je goed voelen is niet makkelijk en je moet er elke dag aan werken, maar het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het soms wordt voorgesteld.”– Ella Mills

Het boek heeft een verzorgde uitstraling. De hardcover heeft een frisse kleur gekregen en kan wel tegen een stootje. Wel zo handig als je het boek in de keuken wilt gaan gebruiken. Inhoudelijk hebben de makers flink uitgepakt. Het is een flink dik boek geworden. Ieder hoofdstuk begint met een vrolijk gedecoreerde pagina en bij de recepten staan smaakvolle kleurenfoto’s van de gerechten.

Naast een uitgebreide inleiding waarin Ella kort iets over zichzelf vertelt en ingaat op het begrip welzijn, staan er ruim 100 vegan recepten in het boek. Te beginnen met diverse suggesties voor een gezond en smaakvol ontbijt. Als je gewend bent je dag te beginnen met een eenvoudige boterham of schaaltje yoghurt, dan zullen deze recepten je zeker verrassen. Het zal dan best even wennen zijn om je dag in het vervolg te starten met romige knoflook-paddenstoelen of een bietenpannenkoek. Maar schrik niet, daarnaast staan er nog veel meer ietwat toegankelijkere recepten in het boek.

Naast de creatieve ontbijtrecepten vind je in het boek ook de te verwachten suggesties voor lunch en diner. Handig voor wie weinig tijd heeft, is het hoofdstuk vol recepten waarvoor de bereiding maar 10 tot 15 minuten in beslag neemt. Ook vind je in het boek lekkere zoete recepten, ideeën voor het weekend en recepten die je van tevoren klaar zou kunnen maken.

Het informatieve boek Snel & makkelijk is een handig hulmiddel voor wie zijn of haar eetpatroon drastisch aan wil passen. Dit boek kan je daarbij flink op weg helpen. Het boek kan een fijne aanvulling zijn voor liefhebbers van de groene keuken die op zoek zijn naar wat meer variatie voor in de keuken. Er staan in elk geval veel smaakvolle receptideeën in waarmee je je huisgenoten en visite positief kunt verrassen.

Kosmos logo

★★★★★
snelTitel: Deliciously Ella Snel & makkelijk | Leesfragment | Auteur: Ella Mills | Kosmos Uitgevers | Categorie: Lifestyle, culinair | Uitvoering: hardcover | 272 pagina’s | ISBN13: 9789021579870 | Verkrijgbaar sinds: 19-03-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-04-2021 | Prijs: €24.99, e-book €12.99 | Bestellen

Hapjesaanhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.