Het geheim van Landgoed Rosenthal 1 – De aanstelling


De aanstellingEerste deel van een historische feelgoodromanreeks

Dit eerste deel van de trilogie over het Landgoed Rosenthal is een verhaal over twee vrouwen. Kaatje is een jonge vrouw in 1912. Haar vader is gestorven, ze leeft in grote armoede en omdat ze de huur niet meer kan betalen, wordt ze uit haar huisje gezet. Op aanraden van haar vriendin vertrekt ze naar het Landgoed Rosenthal, omdat daar behoefte is aan een kindermeisje. Ze wordt door de baron aangenomen, heeft weer een dak boven haar hoofd en voldoende te eten.

Daphne is een vrouw van begin 30 en leeft in het heden. Ze is psycholoog in een jeugdkliniek en hopeloos verliefd op haar baas Ramon, die getrouwd is en er een relatie op nahoudt met Daphne. Om enigszins afstand van hem te nemen, gaat ze een tijdje logeren op Landgoed Rosenthal, waar haar opa woont. Haar ouders, die er normaal gesproken ook wonen, zijn op vakantie. Nieuwsgierig als ze is, gaat ze op zoek naar het verleden van het landgoed om de historicus die er een boek over gaat schrijven, informatie te verschaffen. Maar of dat de bedoeling is?

Beide vrouwen vertonen veel overeenkomsten. Beiden zijn verliefd op hun meerdere en beide heren zijn getrouwd en onbereikbaar. Allebei overnachten ze in het torenkamertje van het landgoed, wat een bijzondere vondst oplevert. Ze werken allebei met kinderen, Kaatje zorgt voor de twee kinderen van de baron en Daphne werkt met getroebleerde jongeren in de kliniek. Ook hebben ze beiden een goed karakter. 

De hoofdstukken wisselen elkaar in perspectief af en omdat boven ieder hoofdstuk naam en tijd aangegeven worden, weet je precies over wie het verhaal verdergaat. De schrijfstijl van Tina van Dijk is aangenaam en vlot, je bent zo door het boek heen. Mede omdat De aanstelling boeit, blijf je doorlezen. De karakters worden goed uitgediept en het beeld dat je van beide vrouwen krijgt, wordt helder neergezet.

De aanstelling is een historische roman met een origineel onderwerp, die een open einde einde heeft, zodat je niet kunt wachten tot de volgende delen verschijnen. Voor liefhebbers van historie en feelgood is dit een echte aanrader!

★★★★
De aanstellingTitel: De aanstelling | Auteur: Tina van Dijk | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: historische romans | Verkrijgbaar als e-book | 154 pagina’s | ISBN13: 9789047207696 | Verkrijgbaar sinds: april 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 4 mei 2023 | Prijs: e-book € 5,99 | Online te bestellen via: Bookspot, Bruna – Bol.com, 

LOFT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.