Het Muizenhuis-Sam en Julia (XXL-editie)


Het MuizenhuisRecensie Het Muizenhuis-Sam en Julia (XXL-editie) door Hannie van Grol:
Mega uitgave van Het Muizenhuis!

Wat een verrassing om dit boek te lezen, bekijken, voorlezen en een recensie over te schrijven! Al eerder verschenen er in deze serie prentenboeken over het muizenhuis. Bij de 20e druk in 2021 is er een XXL-versie verschenen. Wat een prachtexemplaar om in je bezit te hebben! Met een boek van bijna een kwart m2 in oppervlakte kijk je je ogen uit! De grote foto’s zijn heel gedetailleerd, er staat heel veel op afgebeeld en als je het boek openslaat, ben je wel even druk met alle informatie in je op te nemen.

Het Muizenhuis is bedacht door Karina Schaapman. Zij heeft de bijbehorende teksten geschreven, maar is tevens de bedenker van het decor dat gebouwd is voor deze boekenserie. Studio Schaapman heeft een muizenhuis gebouwd van kartonnen dozen en papier-maché. Er is gebruik gemaakt van authentieke stoffen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het muizenhuis heeft een voor-, zij- en achterkant en wel meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. Nog mooier dan het boek te bekijken is het muizenhuis in het echt te gaan zien. Het staat in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Maar mocht je daar niet in de buurt wonen, er zijn ook mogelijkheden om je eigen muizenhuis te bouwen. Op de website http://www.het muizenhuis.nl staan veel inspirerende filmpjes om zelf aan de slag te gaan en om veel creatieve ideeën op te doen. En zelfs dan zijn er nog meer mogelijkheden: er is een pagina op facebook en een you-tubekanaal om je op te abonneren.

Het Muizenhuis – Sam en Julia, (XXL-editie) is een boek dat je telkens opnieuw op kunt pakken, er is steeds iets nieuws te ontdekken. De korte teksten die erbij staan, vragen soms om nadere uitleg. Een voddenboer, Sjabbat, De winkel van Sinkel zijn geen alledaagse begrippen voor kinderen. Maar ook dat leidt tot leuke gesprekjes die door de bijbehorende illustraties verduidelijkt worden.

Het Muizenhuis is gefotografeerd door Ton Bouwer. Je raakt er niet op uitgekeken. Kinderen kruipen zelfs boven op het boek om alles goed te kunnen zien. Gelukkig is het een stevige hardcover met bladzijden die wel tegen een stootje kunnen.

Uitgeverij Rubinstein heeft met Het Muizenhuis – Sam en Julia, (XXL-editie) een geweldig collectorsitem toegevoegd aan de al bestaande serie. Wat een rijk bezit voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. En liefhebbers van poppenhuizen kunnen hun hart ophalen door aan de slag te gaan met het bouwen van een eigen muizenhuis!!!

Rubinstein

★★★★★
Het muizenhus bolTitel: Het Muizenhuis – Sam en Julia, (XXL-editie) | Auteur: Karin Schaapman | Uitgeverij Rubinstein | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als hardcover (XXL-editie) | 60 pagina’s | ISBN13: 9789047629009 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 10-01-2022 | Prijs: €35,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.