Geluk zit in de kleine dingen


Geluk zit in de kleine dingenHannah Jane Parkinson is een Britse journaliste en columniste. Haar werk verschijnt onder andere in The Guardian en The Observer.

Geluk zit in de kleine dingen is een bundeling van haar columns die onder deze titel verschenen in The Guardian. En het is inderdaad een plezier om haar columns te lezen. Het zijn allemaal kleine gelukjes die je kunnen oppeppen, een glimlach op je gezicht toveren en je een goed gevoel geven.

Zo beschrijft ze een warme kamerjas als “een heilzame deken met mouwen”.

Of over een goed muziekstuk: “een goede cover kan een nummer binnenstebuiten keren als een omkeerbare jas”.

Over het genot van het lezen van de uitgebreide zaterdagkrant in bed: “Pagina’s zo breed als een tweepersoonsbed houden het ochtendlicht tegen, zodat je partner lekker kan blijven soezen.”

Ze schrijft ook met veel humor waardoor je regelmatig moet gniffelen en ook met de nodige zelfspot en zelfrelativering.

“…als je op een dag per ongeluk hetzelfde merk koopt als die ex waar je maar niet overheen komt, doe je geen oog meer dicht.”-Hannah Jane Parkinson

“…als ik met een wattenstaafje de kieren tussen de vloerplanken schoonmaak. En dit is nou een zin waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem óóit zou schrijven – in welk opzicht ook.” – Hannah Jane Parkinson

Ze schrijft ook dat ze ervan geniet om zonder schuldgevoel een boek weg te leggen als ze dat niet leuk vindt. Maar dat heb ik met haar boek gelukkig niet moeten doen. Ik vond het heel leuk, ik vond alle hoofdstukken “kleine snoepjes van het leven”, zoals ze het zelf beschrijft.

Ook een pluim voor de vertalers, Anne Jongeling en Maaike Harkink, want het moet geen evidentie zijn om de knappe schrijfstijl van Hannah Jane Parkinson naar het Nederlands over te zetten en de taalgrapjes ook in onze taal te doen slagen.

Ook van de cover word je al vrolijk: de titel staat er in kleurrijke letters en daardoorheen wandelt een vrolijke teckel.

Geluk zit in de kleine dingen is een heel fijn boek waarvan je telkens een paar hoofdstukken kunt lezen om je meteen wat beter te voelen en je kunt ze op tijd eens gaan herlezen om weer dat geluksgevoel op te roepen.

★★★★
Geluk zit in de kleine dingenTitel: Geluk zit in de kleine dingen | Auteur: Hannah Jane Parkinson | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: verhalenbundels, persoonlijke ontwikkeling  | Verkrijgbaar als: hardcover, e-book | 235 pagina’s | ISBN13: hardcover: 9789044366075, e-book: 9789044366082 | Verkrijgbaar sinds: 01 december 2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 9 maart 2023 | Prijs: €19,99 | Online te bestellen via Bol.com
The House of Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.