Delfland & Haaglanden


Delfland en HaaglandenRecensie Delfland & Haaglanden door Sandra Hutchison:
De mooiste netwerkwandelingen

Wandelen in ons eigen land is populairder dan ooit. In de serie De mooiste netwerkwandelingen zijn de fraaiste, interessantste en afwisselendste wandelingen voor jou gebundeld. Je kunt tijdens deze wandelingen gebruik maken van de wandelroutenetwerken. Een flink deel van deze wandelroutes gaat over onverharde wegen, wat wel zo prettig loopt.

De routes in dit deel uit de serie zijn (bijna) allemaal te vinden in de provincie Zuid-Holland. Van Lisse tot aan Hoek van Holland. Wanneer je met de voorpret begint door het boekje thuis alvast door te lezen, ontdek je al snel dat de landschappen in deze provincie een lange geschiedenis kennen. Een verleden waarbij de natuur (vaak door toedoen van de mens) het vaak zwaar te verduren kreeg. Gelukkig was het ook de mens die op veel plekken voor herstel heeft gezorgd. Ondanks dat dit deel van Nederland vrij dichtbevolkt is, valt er te voet gelukkig nog heel wat natuur te ontdekken. Wandel je mee?

In dit pocketformaatboekje Delfland & Haaglanden staan 15 wandelingen beschreven, variërend van 5 km (door de duinen van Wassenaar) tot een wandeling van bijna 20 km (langs de landgoederen van Wassenaar). Maar liefst 11 wandelingen zijn zogenaamde cirkelwandelingen, waarbij het beginpunt tevens het eindpunt is. Voor de liefhebbers van de bekende tulpenvelden is er een fijne wandeling in het boekje opgenomen: De Keukenhofroute. Een route waarbij een groot deel afwijkt van de (te) druk bezochte toeristische plekken.

Ook de wandeling in de buurt van Katwijk loont de moeite, bijna 100% van deze route loop je over onverharde paden. De route leidt je naar het strand, waar je (halverwege je wandeling) uit kunt rusten bij een van de gezellige strandpaviljoens. Zo zijn er nog veel meer interessante wandelroutes in het boekje opgenomen. Dwaal bijvoorbeeld eens een middagje door de (deels groene) omgeving van Vlaardingen, Monster of Maasland of laat je verwonderen door het Groene Hart van Midden-Delfland.

Voor welke route je ook kiest: vergeet niet dit wandelboekje mee te nemen. Naast de beknopte routebeschrijvingen (via knooppunten) staan er veel wetenswaardigheden in beschreven die je op je gemakje kunt (her)lezen op het moment dat je ter plekke bent. Zo krijgt je wandeling een extra dimensie en leer je wat over de geschiedenis van de bijzondere locaties die je passeert.

Elmar

★★★★
Delfland en HaaglandenTitel: Delfland & Haaglanden | Serie: De mooiste netwerkwandelingen | Leesfragment | Auteurs: Noes Lautier, Menno Zeeman en Vladimir Mars | Uitgeverij Elmar | Categorie: Sport & Beweging, wandelen | Uitvoering: paperback | 134 pagina’s | ISBN13: 9789038926803 | Verkrijgbaar sinds: 15-02-2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 21-07-2021 | Prijs: €14.99 | Bestellen

Bloomgift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.