Cuisine Carine


Cuisine CarineRecensie Cuisine Carine:
Recepten en notities van Karin Gaasterland

Karin Gaasterland is een bekende chef-kok uit Amsterdam en daar opende ze in 1995 het populaire restaurant Balthazar’s Keuken. Jaren later nam ze daar afstand van en begon Cuisine Carine (een restaurant zonder vaste locatie). Karin laat zich bij het koken graag inspireren door de ingrediënten en de mensen die ze overal tegenkomt. In het gezin waar ze opgroeide, speelden eten en koken een grote rol. Haar ouders bleken een aangename culinaire match. Ze aten dan ook heel divers, Karin Gaasterland leek hierdoor geïnspireerd geraakt en maakte van lieverlee haar eigen cuisine, met als basis traditionele gerechten, gemaakt met lokale producten. Boter is een van haar favoriete producten en dit vind je dan ook terug in de recepten in dit boek.

Cuisine Carine staat vol met bijzondere recepten, maar er valt nog veel meer te ontdekken in dit kookboek. Je zou het boek ook gewoon van A tot Z kunnen lezen, het staat namelijk vol met persoonlijke verhalen en notities.

“Dit boek is voor mensen die – net als ik – van het leven houden, niet op dieet zijn en verrassende inspiratie uit het kleine halen.” – Karin Gaasterland.

In het boek raadt Karin haar lezers aan om de aangegeven hoeveelheden die bij de recepten staan niet al te nauw te nemen, maar vooral te koken vanuit je hart en de recepten naar je eigen smaak aan te passen.

“En als een gerecht niet uitpakt zoals bedacht: schouders recht, beetje bluffen en doen alsof het zo is bedacht. Geloof me: dat werkt.”– Karin Gaasterland

Het boek doet klassiek aan. Om te beginnen heeft het een formaat dat je vroeger vaak zag (26,5 x 19 x 2,9 cm.), maar tegenwoordig niet meer de meest gangbare maat is voor kookboeken. Maar ook wat indeling betreft en foto’s voelt het boek (op een positieve manier) ouderwets aan.

Cuisine Carine ademt een authentieke sfeer uit, het geheel voelt echt persoonlijk en weldoordacht. Het is vooral een aan te bevelen boek voor de fijnproever en de doorgewinterde thuiskok. Het staat vol met niet-alledaagse restaurantwaardige gerechten. Denk daarbij aan een kippenlevermousse, octopustentakels van de BBQ en een Tarte Tatin met witlof. Los van dat het boek goed inzetbaar is als inspiratiebron voor in de keuken, is het ook een aangenaam non-fictie leesboek voor eenieder de graag over voeding en koken leest.

Carrera logo

★★★★
Cuisine CarineTitel: Cuisine Carine | Auteur: Karin Gaasterland | Uitgeverij: Carrera culinair | Categorie: Boeken, Bekende koks | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 440 pagina’s | ISBN13: 9789048860524 | Verkrijgbaar sinds:| Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 07-12-2021 | Prijs: €33,99, e-book €14,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.