Isaac & Egg


Isaac & EggEigenzinnig, uniek en ontroerend

De korte inhoud op de achterkant van Isaac en Egg maakte me al heel nieuwsgierig. Isaac staat op een brug en slaakt een waanzinnige kreet en… een levend ei schreeuwt terug? Mijn vermoeden was dat het een absurd en grappig boek zou zijn, en dat was het bij momenten ook, maar vaak was het ook triestig, zwaar en diepgaand, iets wat al wat verraden wordt door de quote op de cover: “Soms moet je dwars door het dal om eruit te komen.”

De cover verraadt nog andere zaken, alhoewel iedereen er misschien iets anders in ziet: een figuurtje op een brug met een donkere wolk boven zijn hoofd. En in het bovenste van het ei zie ik de horizon en de hoopvolle toekomst en onderaan in het dal het uitgelopen eigeel waar hij eerst doorheen moet?

Isaac Addy gaat door de zwaarste periode in zijn leven. Maar precies op het juiste moment, wanneer hij het uitschreeuwt van wanhoop, ontmoet hij een nieuwe bijzondere vriend. Een vriend in de vorm van een groot, zacht ei met lange armen. Samen met het rare wezentje probeert hij een uitweg te vinden uit de diepe leegte die hij voelt en probeert hij weer hoop te krijgen voor de toekomst.

Het is moeilijk om nog meer over de inhoud te vertellen zonder te veel te verklappen, want je ontdekt echt best zelf geleidelijk aan wat er met Isaac aan de hand is en welke rol Egg daarin speelt. De plot kwam voor mij totaal als een verrassing, maar is heel goed gevonden en verklaart ook veel zaken die eerst onduidelijk waren en op dat moment past alles geweldig goed in elkaar.

Isaac en Egg raakt verschillende thema’s aan. Voor mij gaat het vooral over rouw en mentale problemen, Isaac lijkt echt zijn greep op de werkelijkheid kwijt te zijn, maar het gaat ook over hoop en de moed om weer op te krabbelen. En ook liefde en vriendschap staan centraal.

Ik vond de schrijfstijl vlot in de zin dat ik het makkelijk genoeg vond om te kunnen doorlezen. Ook wel fijn dat er veel beeldspraak en andere lettertypes gebruikt werden, anders zou het al snel te zwaar worden. Het is een moeilijk onderwerp en zonder de nodige onderbrekingen zou het een hele brok worden. Ook de conversaties tussen Isaac en Egg passen hier goed in volgens mij, die maken het grappig en luchtig.

Bobby Palmer is een Britse freelance journalist. Isaac & Egg is zijn eerste roman.

Ben je op zoek naar een mooi, rakend verhaal met de nodige fantasie, dat evenwel een moeilijk onderwerp niet uit de weg gaat, dan kan ik dit boek zeker aanraden.

★★★
Isaac & EggTitel: Isaac & Egg | Auteur: Bobby Palmer | Uitgeverij: Xander Uitgevers | Leesfragment | Categorie: Romans | Thema: rouw, verlies, verandering, mentale problemen  | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 256 pagina’s | ISBN13: 9789401618830 | Verkrijgbaar sinds: 6 januari 2023 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 5 maart 2023 | Prijs: paperback €21,99 en e-book €9,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Xander uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.