Chinese Takeaway


ChineesRecensie Chinese Takeaway met 5 ingrediënten door Sandra Hutchison:
80 favoriete Chinese gerechten

Een haast lege voorraadkast en koelkast moet volgens Kwoklyn Wan geen problemen opleveren. Met dit fraai uitgevoerde kookboek tover je, met slechts enkele producten, in een korte tijd een zelfgemaakte Chinese maaltijd op tafel.

Kwoklyn Wan daagt je uit om niet alleen de recepten klakkeloos over te nemen zoals ze in het boek staan (natuurlijk wil je ze allemaal even een keer proberen, zoals beschreven), maar vooral zelf te experimenteren. Er is met het samenstellen van de recepten rekening gehouden met diverse soorten eters. Of je nu een carnivoor bent, vegetariër, pescatariër of zoals de meesten onder ons een flexitariër, voor een ieder zijn er wel recepten in dit boek te vinden.

Het boek start met diverse keukentips, waaronder een opsomming van de vijf essentiële ingrediënten (zout, gemengde witte peper, lichte sojasaus, plantaardige olie en suiker) die je in huis moet hebben. Daarna starten de recepten met diverse soepen (waaronder eiersoep en tofu-misosoep) en lichte hapjes (bijvoorbeeld krokante wontons en dumplings). Gevolgd door de volgende hoofdstukken:
Kip & eend
Vlees & Vegetarisch
Sauzen & bijgerechten
Desserts en drankjes

Alle gerechten zijn vrij gemakkelijk en vlot te bereiden. De stap-voor-stapbeschrijvingen zijn eenvoudig en duidelijk. Bij de recepten staat telkens vermeld voor hoeveel personen het gerecht is en hoelang je nodig hebt voor de bereiding.
De paginagrote matte kleurenfoto’s motiveren om zelf de keuken in te duiken en de gerechten een voor een uit te proberen. Omdat er gewerkt wordt met weinig ingrediënten, valt de prijs voor elk gerecht ook best mee en dat is toch best mooi meegenomen. Alleen het concept van werken met een lege koelkast gaat niet altijd op, omdat je toch bij veel van de recepten vers vlees, vis of groente toe moet voegen.

Een klein minpuntje van het boek is dat er vaak verwezen wordt naar kant-en-klaar producten, vooral naar sauzen. Gelukkig staan er wel veel sausgerechten in het boek, zodat (als je daar de tijd voor hebt) de saus alsnog zelf kunt maken.

Voor wie gek is op de Chinese keuken, maar daarvoor niet telkens bij het Chinese (afhaal-)restaurant om de hoek aan wil kloppen, is dit boek een aanwinst. 

Het kookboek Chinese Takeaway met 5 ingrediënten is een fijn en praktisch boek om veelvuldig in eigen keuken mee te experimenteren.
Good cook

★★★★
ChineesTitel: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten | Leesfragment | Auteur: Kwoklyn Wan | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Kookboeken, snel en makkelijk  | Verkrijgbaar als: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789461432537 | Verkrijgbaar sinds: 02-06-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 14-07-2021 | Prijs: €20.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.