Het is heus niet raar hoor


Het is heus niet raar hoor!Recensie Het is heus niet raar hoor door Sandra Hutchison:
16 verhalen & 16 gedichten over opgroeien en puberteit voor jonge tieners

De weg van kind naar volwassene gaat niet over rozen, wel over haargroei op de gekste plekken, wisselende stemmingen en een flinke dosis onzekerheid. De heftigheid zal per kind verschillen, maar de puberteit is over het algemeen best een spannende periode. Zowel lichamelijk als mentaal verandert er een hoop, wat is normaal en wat niet? Vragen die je misschien thuis of in de klas niet durft te stellen, komen in dit boek aan bod en kunnen jonge pubers misschien net dat steuntje in de rug geven dat ze nodig hebben.

Het boek start met een aantal van die pubervragen, vermoedelijk zullen deze vragen door ze te lezen voor veel pubers een ‘feest’ der herkenning opleveren. De vragen worden indirect beantwoord in de daarop volgende verhalen en gedichten. Kwetsbare verhalen die ontroeren of juist een glimlach op je gezicht brengen, worden afgewisseld met rake gedichten. Diverse onderwerpen komen aan bod. Onderwerpen als pesten, verantwoordelijkheidsgevoel, jezelf opnieuw leren kennen en verliefd zijn. Maar natuurlijk ook de meer voor de hand liggende onderwerpen als het krijgen van schaamhaar, je eerste menstruatie, zaadlozing en de daarbij horende seksuele gevoelens. Ook staat er een aantal verhalen in over andere culturen en hoe daar om wordt gegaan met de puberteit. De knap gemaakte illustraties van Betina Van Meter spreken voor zich en zijn een mooie aanvulling op de verhalen.

Het is heus niet raar hoor kan een eye-opener zijn voor beginnende pubers. Een fijn boek om zelfstandig te lezen en een steuntje in de rug voor die momenten dat je het allemaal even niet meer ziet zitten, wanneer jij je verward of eenzaam voelt. Het boek laat zien dat je als puber niet de enige bent die worstelt met bepaalde vragen of emoties. Veel van de verhalen bevatten ook de nodige humor, gelukkig is de puberteit dan ook niet alleen maar kommer en kwel, voor sommigen is het zelfs een van de leukste periodes. 

Ouder van een puber? Geef zijn of haar zelfvertrouwen een boost met dit openbarende boek!

Levendig logo

★★★★
Het is heus niet raar hoor!Titel: Het is heus niet raar hoor! | Auteur: Jeroen Hoogerwerf | Illustrator: Betina Van Meter | Levendig Uitgever | Categorie: jeugdboeken, educatief  | Uitvoering: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: 9789083183763 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-07-2022 | Prijs: €17,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.