Foolproof uit één pan


Foolproof uit één panRecensie Foolproof uit één pan door Sandra Hutchison:
60 waanzinnige eenpansgerechten die niet kunnen mislukken

Alan Rosenthal heeft een passie voor eten, hij bracht veel tijd door in diverse uithoeken van Europa en ver daarbuiten. In Australië was hij onder de indruk van alle Zuidoost-Aziatische ingrediënten. Hij keerde in 2007 terug naar Engeland, haalde zijn diploma op de Leith’s School of Food and Wine en werkte in de keukens van Chez Bruce, Pied à Terre en Providores. Hij werd al snel erkend als een groeiend kooktalent, met een bijzonder specialisme: Uit één pan koken. Zijn kookboek Foolproof uit één pan is daarop een logisch gevolg.

Met zijn recepten uit dit boek hoopt Alan Rosenthal een glimlach op je gezicht te toveren, zo schrijft hij in zijn voorwoord. Bij mij kwam deze snel. Vooral de rundvleescurry en Portugese visstoof trokken direct mijn aandacht.
Het boek komt in een opvallend handzaam formaat, kleiner dan je van een kookboek zou verwachten. Daardoor neemt het boek net even wat minder ruimte in op je aanrecht, maar is het nog altijd groot genoeg om goed uit te kunnen werken.

De recepten zijn onderverdeeld in praktische hoofdstukken:
H1. Heel eenvoudig (gerechten die in een handomdraai op tafel staan, in stukken snijden en stoven maar)
H2. Recepten die circa 45 minuten van je tijd vragen
H3. Graanrecepten
H4. Vleesrecepten
H5. Ovengerechten
H6. Eenvoudige desserts

Volgens Alan kan het bereiden van de gerechten niet mis gaan, mits je de recepten goed opvolgt. Naast alle recepten vind je telkens een paginagrote foto van het gewenste resultaat. Bij elk recept staat een korte introductietekst geschreven over het gerecht. Hierdoor krijgt het boek een persoonlijk tintje, wel zo leuk. De recepten zijn helder beschreven en onderaan elk recept staat in een opvallend blokje vermeld wat je nodig hebt bij het gerecht. Bijvoorbeeld een fornuis en/of een oven. Plus een diepe of ondiepe pan.

Het aanbod aan recepten is heel gevarieerd, wat het boek Foolproof uit één pan aantrekkelijk maakt voor een groot publiek. Zo kun je op een vrij eenvoudige manier in je eigen keuken aan de slag met aangename vis-, vlees-, vegetarische en zelfs veganistische recepten. Heel veel kookervaring heb je daarvoor niet nodig. Aanrader voor wie zo nu en dan vlot een gezonde maaltijd op tafel wil zetten.

Becht

★★★★★
Foolproof uit één panTitel: Foolproof uit één pan | Leesfragment | Auteur: Alan Rosenthal | Uitgeverij Becht | Categorie: Bekende koks, snel & makkelijk | Verkrijgbaar als: hardcover | 144 pagina’s | ISBN13: 9789023016762 | Verkrijgbaar sinds: 22-09-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-10-2021 | Prijs: €17,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.