Lekker gelukkig


Lekker gelukkigRecensie Lekker gelukkig:
Van gezond tot zondiger – treat yourself met dit bakboek van Foodie-ness

Het boek start met een kort voorwoord, gevolgd door een uitgebreide uiteenzetting over de mindset van de auteur en hoe zij haar ideeën over en rond voeding ziet. In het volgende hoofdstuk maakt de auteur de lezer wegwijs hoe het boek werkt, welk basisgereedschap onontbeerlijk is, hoe baksels moeten worden bewaard, deelt ze interessante baktips en ze sluit af met enkele bakgeheimen. Daarna belanden we bij zestig recepten, ingedeeld in ‘Doordeweeks bakken’, ‘Weekendgebak’ en ‘Festive bakings’.

Inhoudelijk lijkt aan alles gedacht.
Bij de meeste recepten staat aangegeven of ze al dan niet vegan, gluten- of lactosevrij zijn. Bij elk recept staat het aantal porties en de bereidingstijd aangegeven, een opsomming van het benodigde bakgereedschap, evenals een gedetailleerde weergave van de voedingswaarden. Tevens geeft de auteur bij elk recept ofwel een wist-je-datje, een bewaartip of een persoonlijke noot mee. Om het geheel te vervolledigen wordt elk recept opgefleurd door een smaakvolle paginagrote foto. Gewoon kijken naar deze foto’s en het water loopt je al in de mond en bovendien is het de aanzet om enthousiast aan de slag te gaan.

Niet alle recepten zijn eenvoudig, maar met een beetje durf en doorzettingsvermogen zal het zeker lukken. Elk baksel wordt immers overzichtelijk en stap voor stap uiteengezet in een heel begrijpelijke taal en er wordt duidelijk gesteld welke handelingen je wanneer moet doen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen met een beetje lef met alle recepten aan de slag kan, de baksels kunnen eigenlijk niet mislukken!

Enkele van mijn favoriete recepten uit het boek wil ik met jullie delen: white chocolate macadamia cookies; hartige groentecake met olijven, pitten en feta; cheesy kaasstengels met rozemarijn; oma’s appelkruimeltaart.

Lekker gelukkig – van gezond tot zondiger is mooi uitgegeven in een praktisch hardcoverformaat met een in het oog springende cover waarop de auteur met een baksel je uitnodigend aankijkt.

Door de tekst op de achterflap vernam ik dat Carolina van Dorenmalen de vrouw achter Foodie-ness is, waar ze dagelijks verschillende mensen inspireert met haar posts en boeken rondom food, move & mind – de drie pijlers voor een bewuste en gezonde lifestyle. Een mooie aanvulling op het boek.

Ik vond het een ‘heerlijk’ boek om in te bladeren, heel aantrekkelijk om naar de foto’s te kijken en vooral inspirerend naar de mindset toe.

Dit smaakvolle bakboek is een uitstekende cadeau-tip die ik graag met vier sterren waardeer.

Kosmos

★★★★
Lekker gelukkigTitel: Lekker gelukkig – van gezond tot zondiger | Auteur: Carolina van Dorenmalen | Kosmos Uitgevers | Categorie: Culinair – bakboeken | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 176 pagina’s | ISBN13: 9789021583686 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 07-11-2021 | Prijs: € 24,99 e-book € 12,99 | Bestellen

KokenKoken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.