Bloedlijn


BloedlijnSpannende thriller met een oude bekende als rechercheur

Na een spannende proloog waarin geen enkele naam wordt genoemd en je dus totaal niet weet met wie je te maken hebt, begint het verhaal. Emma, een 18-jarig meisje keert na een scoutingkamp niet meer terug. Haar vriendje Willem doet aangifte bij de politie en Manon Dijkgraaf, rechercheur, verdiept zich in de zaak. Sterker nog, ze bijt zich erin vast, ondanks dat ze een andere opdracht te vervullen krijgt. Ze heeft het sterke vermoeden dat er meer aan de hand is dan een tiener die alleen maar weggelopen zou zijn. 

Tegelijkertijd speelt de verhaallijn over Paula, Frederik en hun twee kinderen een grote rol. In hun leven gebeuren vreemde onverklaarbare zaken, die door Frederik als onbelangrijk worden afgedaan, maar die Paula de schrik op het lijf jagen. De hoofdstukken zijn vrij kort en daarom val je snel van de ene gebeurtenis in de andere. Boven ieder hoofdstuk staan plaats en tijd aangegeven, zodat je meteen weet met wie je te maken hebt. Dat geldt niet voor de hoofdstukken met cursieve tekst. Over wie die gaan, wordt pas later duidelijk.

Bloedlijn is een spannende thriller die, hoewel er in het begin enige verwarring is omtrent de verschillende verhaallijnen, toch meteen spanning oproept. Spanning die hoe verder we in het verhaal komen, alleen maar toeneemt tot het uiteindelijk tot een verrassende en boeiende ontknoping leidt en de verhaallijnen bij elkaar komen. Het tempo is vlot en heel prettig. Ook de verhalende manier van Machteld van Zalingen laat je genieten en geboeid blijven lezen.

De karakters worden goed neergezet. Vooral Manon krijgt veel aandacht. Ze is een sterke vrouw die vasthoudt aan haar onderbuikgevoelens en zich niet laat afschrikken door dreigingen. Ze wil koste wat het kost de zaak rond de verdwijning van Emma oplossen. Ze laat zich niet zomaar tegenhouden en schuwt het gevaar niet. Ook de andere hoofdpersonen komen goed uit de verf en worden duidelijk neergezet.

Kortom, Bloedlijn is een spannende thriller met een psychologisch tintje, die vlot leest en de aandacht gevangen houdt, met een aantal verrassende wendingen en een boeiende plot. Hopelijk trakteert Machteld van Zalingen ons op meer spannende verhalen rond rechercheur Manon Dijkgraaf, omdat ook haar persoonlijke leven nog een open eindje heeft.

★★★★
BloedlijnTitel: Bloedlijn | Auteur: Machteld van Zalingen | Uitgeverij: De Crime Compagnie  | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789461096852 | Verkrijgbaar sinds: januari 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 15-02-2023 | Prijs: € 8,99, e-book € 8,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

De crime compagnie

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.