The Curry Guy Thai


The Curry Guy ThaiRecensie The Curry Guy Thai door Sandra Hutchison:
Meer dan 100 gerechten uit de Thaise keuken

Dan Toombs begon in 2010 een kookblog. Hij werd al snel opgemerkt door The Mirror en People Magazine en kreeg de bijnaam The Curry Guy. De aandacht van de media leverde hem een hoop volgers op. Hij maakte al op jonge leeftijd kennis met de Thaise keuken, een van de eerste keukens die hij leerde koken. Niet zo vreemd dus dat Dan Toombs nu komt met een kookboek dat volledig in het teken staat van de lekkere en vaak pittige gerechten uit Thailand. Eerder verschenen van hem al diverse kookboeken waaronder The Curry Guy, The Curry Guy Easy, The Curry Guy Veggie en de The Curry Guy Compleet.

The Curry Guy Thai is zijn nieuwste boek. Een kookboek vol met de populairste Thaise gerechten. Het kookboek is zo ingericht dat de gerechten op jouw persoonlijke smaak zijn aan te passen. Dan Toombs raadt je aan tijdens het koken regelmatig te proeven en de smaak waar nodig aan te passen. Bepaal zelf hoe pittig, zoet of zuur je de gerechten op tafel wilt zetten.

In het boek vind je diverse glutenvrije gerechten, maar ook vegetarische en veganistische suggesties. Aangeduid met een herkenbaar symbool, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

Het boek start, na een prettig leesbaar voorwoord, met de uitleg van diverse speciale ingrediënten. Opgevolgd door de recepten, ingedeeld in overzichtelijke hoofdstukken.

Logischerwijs begint Dan Toombs met diverse basisrecepten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan currypasta’, sauzen en gemalen specerijen. Daarna volgt een hoofdstuk hapjes en voorgerechten. Maak je eigen loempia’s, dumplings en kipsaté.
Hoewel het lastig is om een echt specifiek favoriet recept te kiezen uit het boek, spreekt vooral het hoofdstuk klassieke Curry’s mij erg aan. Gerechten die het meest tot hun recht komen wanneer je er ook de tijd voor neemt om zelf de currypasta’s te maken. Dan zet je vol gepaste trots je echt eigen gemaakte Thaise rode curry met kip op tafel of een smaakvolle curry met rundvlees.

Zoals je van een goed kookboek mag verwachten, wordt er bij elk recept aangegeven voor hoeveel personen het bedoeld is (varieert voornamelijk tussen de 2 á 6 personen) en wat de bereidingstijd is. De paginagrote foto’s van diverse gerechten ogen smaakvol en verhogen de sfeer van het boek. Jammer genoeg staat er niet van elk gerecht een foto in het boek, maar met ruim 100 recepten zou het boek dan ook wel erg dik zijn geworden.

Ben je een liefhebber van de Thaise keuken, dan is The Curry Guy Thai zeker een aanrader. Het maakt daarbij niet zoveel uit of je een ervaren thuis-kok bent of een beginneling. De recepten variëren sterk in moeilijkheidsgraad, van gemakkelijk tot vrij bewerkelijk. Sommige gerechten zijn daarnaast ook nog behoorlijk tijdrovend, zeker wanneer je besluit de basis-ingrediënten zelf te maken. Maar wanneer je er de tijd voor neemt, dan zijn de meeste gerechten door een ieder te bereiden. Hoewel het vast ook wel eens mis zal gaan. Onthoud: oefening baart kunst. 

Good cook

★★★★
The Curry Guy ThaiTitel: The Curry Guy | Leesfragment | Auteur: Dan Toombs | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Culinair, kookboeken | Uitvoering: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789461432568 | Verkrijgbaar sinds: 01-07-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-08-2021 | Prijs: €20.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.