Bistro Manon


Bistro ManonRecensie Bistro Manon:
Smaakvol eten met het hele gezin

Bistro Manon van Manon Proper werd bekroond met de titel Kookboek van het Jaar 2021 bij de Food and Friends Kookboek van het Jaar-verkiezing en terecht want wat een fijn en praktisch boek is dit.

Manon Proper woont met haar gezin in Boedapest. Zij en haar man hebben samen maar liefst vijf kinderen (een drieling en een tweeling). Het is daar dan ook een drukke boel. Als ouders hebben ze dan ook best veel in moeten leveren, maar niet op het eten. Want goed, gevarieerd en lekker eten vinden ze beiden erg belangrijk.

Manon maakte dit boek Bistro Manon ter inspiratie voor andere ouders, om te laten zien dat je zonder al te veel gedoe eten kunt maken waar het hele gezin van kan genieten. Ze begon haar recepten zodanig aan te passen dat haar kinderen gewoon alles mee konden eten.

Bistor Manon header

“Toen ik begon met het schrijven van dit boek had ik één doel voor ogen: er moeten recepten in komen die lekker, gezond, toegankelijk en praktisch zijn. Daarnaast moesten de recepten ook flexibiliteit in de keuken bieden. ‘Flexibel koken voor het hele gezin’ werd mijn motto! “ – Manon Proper.

Dit hardcover kookboek is er een om door een ringetje te halen. Goed verzorgd, overzichtelijk en vol praktische recepten waar iedereen die graag kookt wat aan kan hebben. De sfeervolle foto’s van het gezin Proper en de foto’s van de gerechten maken het geheel echt af.

Bistro Manon heeft wel net even een andere indeling gekregen dan de meeste kookboeken. Het boek start wel zoals gebruikelijk met een uitgebreid voorwoord, wat kooktips en een lijstje voor je voorraadkast, maar de recepten zijn onderverdeeld in slechts twee hoofdstukken: Hoofdgerechten en Bijgerechten.

De recepten in het boek zijn bedoeld voor 4-6 personen. De gerechten zijn heel divers en afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Zo vind je in het boek een flink aantal maaltijdsoepen, pasta’s en heel wat smaakvolle (maar niet te pittige) curry’s. Opvallend is dat er verhoudingsgewijs kleine hoeveelheden vlees gebruikt zijn. Beter voor het milieu, aldus Manon Proper.

In het hoofdstuk Bijgerechten vind je een keur aan suggesties voor bij de hoofdgerechten. Bij elk bijgerecht staat duidelijk vermeld bij welke hoofdgerechten je ze zou kunnen serveren. De recepten zijn over het algemeen niet moeilijk te maken, wel vragen ze redelijk wat van je tijd. Maar je hebt dan wel in één keer een complete, verse en gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel staan. Geen gedoe meer met apart koken voor de jongste telgen in huis! Aanrader voor elke thuis-kok.

Good cook logo

★★★★★
Bistro ManonTitel: Bistro Manon | Inkijkexemplaar | Auteur: Manon Proper | Fotografie: Jeroen van der Spek | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Boeken, Familiekookboeken | Uitvoering: hardcover | 224 pagina’s | ISBN13: 9789461432605 | Verkrijgbaar sinds: 15-09-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 01-12-2021 | Prijs: €25,95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.