Het duistere geheim van Lily


Als je meer achterlaat dan slechts herinneringen…

We zijn weer terug op Pencradoc, het indrukwekkende landgoed in Cornwall waar we in het vorige deel Het geheim van Rose al kennis mee hebben gemaakt. Waar we eerder het verhaal volgden van kunsthandelaar Merryn en een van de eigenaars van het landgoed Kit Penhaligon, volgen wij nu actrice Cordelia Beaumont en tevens een goede vriendin van Merryn en kunstenaar Matt Harker.

Wanneer de flat van Cordelia, soms ook Cordy genoemd, ondergelopen is met water, ziet ze de kans om deze zomer naar het landgoed Pencradoc te gaan waar haar vriendin Merryn werkzaam is. Ze heeft wel even een vakantie verdiend van haar hectische leven en stapt dan ook zonder enige twijfel op de trein richting Cornwall.

Op Pencradoc komt Cordy erachter dat het landgoed allerlei geheimen verbergt. Iets waar haar vriendin eerder al achter was gekomen. Ze bevindt zich al snel in de mysterieuze wereld van theatersensatie Lily Valentine. Een dame die in het verleden samen met haar kersverse man Edwin Griffiths verblijft in het molenaarshuis. Samen met Matt Harker ontrafelt ze de geheimen die Lily met zich meebracht en komt ze erachter dat alles verbonden is met elkaar.

Het duistere geheim van Lily is het vervolg op Het geheim van Rose, maar kan gemakkelijk als stand alone worden gelezen. Het speelt zich dan wel af op dezelfde plek als zijn voorganger, maar het is een geheel nieuw verhaal waarin andere personages de hoofdrol opeisen. De hoofdrolspelers uit het eerdere deel komen af en toe wel aan bod, dus het is wel leuk als je de voorganger gelezen hebt, maar absoluut geen must. Mochten er wel dingen aan de orde zijn die je in Het geheim van Rose hebt kunnen lezen, dan wordt dat duidelijk uitgelegd.

Ook in dit verhaal staan de geschiedenis van het landgoed en zijn geheimen weer centraal. De verschillende tijdlijnen lopen dit keer moeiteloos in elkaar over. Als lezer raak je er na enige tijd aan gewend dat de verhaallijnen elkaar kruisen.

Ik heb van Het duistere geheim van Lily meer kunnen genieten dan van Het geheim van Rose. Mede doordat het naar mijn idee nu duidelijker was in welke tijdlijn je aan het lezen was en er zijn minder nieuwe personages die je met moeite uit elkaar kunt houden.

Het paranormale, wat een belangrijk onderdeel is in deze serie, is wederom knap in het boek verweven en is helemaal niet eng, maar voegt wel een extra dimensie toe. Een pluspunt dat het geheel een stuk spannender maakt.

Ik geef Het duistere geheim van Lily 4 sterren. En ik denk zo stiekem dat het verhaal van Pencradoc nog niet afgelopen is.

★★★★
Titel: Het duistere geheim van Lily | Auteur: Kirsty Ferry | Uitgeverij: Choc Lit NL | Categorie: historische romans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 318 pagina’s | ISBN13: 9789493265523 | Verkrijgbaar sinds: 03-05-2023 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 01-05-2023 | Prijs: €17,95, e-book € 5.99 | Online te Bestellen via Bol.com

Choclit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.