Veggie of Vegan, lekker simpel


Veggie of vegan, lekker simpelRecensie Veggie of Vegan, lekker simpel door Sandra Hutchison:
Meer dan 70 snelle en eenvoudige recepten

Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben samen al meerdere vegetarische kookboeken uitgebracht. Daarnaast beheren ze met z’n tweetjes de Vegetarische kookstudio, van waaruit ze kookworkshops geven, je op aanvraag terecht kunt voor een diner en het is de plek waar ze hun kookboeken schrijven. Zo hebben ze al meerdere kookboeken uitgebracht, waaronder het boek La cucina verde en Veggie voor starters. Dit keer komen ze met een boek vol snel te bereiden gerechten. Ideaal voor wie weinig tijd (of geen zin) heeft om lang in de keuken bezig te zijn.

Mike en Kristin nemen je met hun recepten uit dit boek mee de grens over en tonen je de meest smakelijke mediterrane suggesties. Maar ze komen ook met lekkere vegetarische alternatieven gebaseerd op bekende gerechten uit Azië, Mexico en het Midden-Oosten.

De indeling van het boek is erg overzichtelijk. Er is gekozen voor een witte achtergrond en een enkele kleur, waardoor je tijdens het lezen van de recepten niet te veel wordt afgeleid. Saai is het boek in geen geval. De kleurrijke gerechtenfoto’s van Heikki Verdurme bepalen de sfeer en motiveren om met het boek aan de slag te gaan. Bijzonder praktisch is de aanduiding met groen en blauw bij de lijst van ingrediënten. In het blauw worden de zuivelproducten aangeduid en de producten in het groen zijn de vegan-varianten die je als alternatief aan worden geboden. Op deze manier zou je met 100% plantaardige ingrediënten aan de slag kunnen gaan.

Het boek start met originele voorafjes en hapjes voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. De hapjes zijn lekker gevarieerd, zodat er voor elke smaak wel wat te vinden is. Waaronder pittige nacho’s en watermeloensnoepjes.
De meeste hoofstukken in het boek hebben creatieve namen gekregen. Wat dacht je van: Zonnige verzinsels (comfortfood met een vakantiesfeertje) en Zot van zoet ( verrassende desserts). Dit geeft al een beetje aan, hoe creatief de recepten zijn. Bij de meeste recepten wordt er uitgegaan van vier personen, maar de recepten zijn natuurlijk gemakkelijk aan te passen aan de door jou gewenste hoeveelheden. Bij elk recept staat duidelijk vermeld hoelang de bereidingstijd is, dat is grofweg genomen gemiddeld zo’n 30 minuten. Over het algemeen zijn de gerechten niet zo bewerkelijk en hou je daarna nog genoeg tijd over om op je gemakje te genieten van de maaltijd, je gezelschap en je vrije tijd.

Veggie of vegan, lekker simpel is een aanrader voor een ieder die zo nu en dan een dagje even geen vlees op tafel wil zeten. Het boek motiveert om wat vaker een vegetarische maaltijd op te dienen. Maar de recepten zijn vooral een aanwinst in de vegetarische en veganistische keuken. Het boek staat vol inspiratie, zodat je elke dag weer een andere plantaardige maaltijd op tafel kunt zetten die ook nog eens snel klaar is.

Manteau

★★★★
Veggie of vegan, lekker simpelTitel: Veggie of Vegan, lekker simpel | Website: Vegetarische kookstudio | Auteurs: Miki Duerinck en Kristin Leybaert | Uitgeverij: Manteau | Categorie: Culinair, kookboeken | Verkrijgbaar als: paperback | 176 pagina’s | ISBN13: 9789022337608 | Verkrijgbaar sinds: 24-06-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-07-2021 | Prijs: €22.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.