Champagne-Ardennen


Rother Wandelgidsen - Champagne-ArdennenRecensie Rother Wandelgids – Champagne-Ardennen door Sandra Hutchison:
Tussen België, Lotharingen, Bourgondië en Parijs

In deze compacte wandelgids vind je maar liefst 47 wandelingen. De tijdsduur van de wandelingen varieert van 1 vol uur tot 6 uur. Ze nemen je mee naar een, voor de meeste wandelaars, vermoedelijk nog verborgen pareltje. In dit gebied kun je nog (lange) wandelingen maken waarbij je onderweg nauwelijks iemand tegenkomt.

Thomas Rettstatt is de auteur van deze gids. Hij heeft een fijne toegankelijke schrijfstijl. Zijn bewondering voor dit natuurrijke gebied voel je, als het ware, tussen de regels door.

Deze bijzondere natuurwandelingen vind je verspreid over een ruim gebied. Thomas neemt je te voet mee door uitgestrekte natuurgebieden, natuurparken en reservaten, waaronder drie beschermde natuurgebieden in Frankrijk.

1. Parc naturel régional de la Forêt d’Orient.
Een bosrijk gebied van maar liefst 82.000 hectare. Met op de route drie grote meren. Deze route is vooral (ook) een aanrader voor vogelaars.
2. Parc naturel régional de la Montagne de Reims.
Hier tref je de beroemde champagne wijngaarden aan. Verder loop je langs landbouwgrond en bossen. Met een beetje geluk ontdek je hier de diverse zeldzame planten aan die het gebied rijk is of sta je oog in oog met een van de zeldzame diersoorten die hier nog regelmatig gespot worden. Dit park is ruim 53.000 hectare groot.
3. Parc naturel régional des Ardennes.
Dit wandelgebied neemt je mee door de dalen van de Maas en de Semoy. Het is een dicht bebost gebied. Geliefd vanwege de indrukwekkende (zeldzame) flora en fauna.

De gids staat vol met nuttige informatie. Bij elke wandeling staat telkens de moeilijkheidsgraad aangegeven en ook de lengte wordt vermeld. Het zijn in elk geval allemaal rondwandelingen. Maar er wordt bijvoorbeeld ook aangegeven, of het betreffende gebied geschikt is als je conditie wat minder is en of de wandeling aan te raden is voor mensen met hoogtevrees.

Voor in de gids vind je de meest praktische informatie, waaronder informatie over de ligging van het gebied, hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kunt komen en waar je kunt overnachten.

Het gaat te ver om alle wandelingen hier volledig uit te lichten. Het is in elk geval een prettige gids om je thuis eens op je gemakje, van A tot Z, in te verdiepen. Laat je al lezende meevoeren door een haast betoverend en rustgevend natuurgebied. Maak een wandeling in het bos van St-Michel. Waan je in de Alpen tijdens een lange wandeling over de rotsen boven Monthermé en verlies jezelf tijdens een wandeling van drie uur in de stilte van het bos van Chateau.

De wandelgids Champagne-Ardennen is een ideaal naslagwerk in een handzaam formaat. Zeer bruikbaar, gemakkelijk mee te nemen en een rijke bron aan informatie. Inhoudelijk ijzersterk, veel meer dan je op het eerste gezicht zou verwachten.
De wandelingen worden in het boekje verrijkt met prachtige foto’s van de natuurgebieden, waardoor je direct zin krijgt om je rugzak om te doen, je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Op zoek naar de zeldzame zeearend, ijsvogels, indrukwekkende kalkrotsen, de beverrat en de vleesetende zonnedauw.

Adem de gezonde geur in van naaldbomen en verbaas je over alle natuurpracht. Mocht je nog tijd over hebben, dan is dit ook een schitterende regio om andere sporten uit te voeren, waaronder golfen, vissen en natuurlijk fietsen.

Elmar

★★★★★
Rother Wandelgidsen - Champagne-ArdennenTitel: Champagne-Ardennen | Serie: Rother Wandelgidsen | Thema: Frankrijk, natuurwandelingen   | Auteur: Thomas Rettstatt | Uitgeverij Elmar | Categorie: Lifestyle, Wandelgidsen | Uitvoering: paperback | 190 pagina’s | ISBN13: 9789038928159 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-05-2022 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Bloomgift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.