Trek in Indonesië


trek-in-indonesieRecensie Trek in Indonesië door Sandra Hutchison:
Een fraai stuk van Azië ontdekken en lekker eten, een fijne combinatie.

Flip Stoltenborgh had als jongeman al zijn hart verloren aan Indonesië. Als meubelimporteur kwam hij met regelmaat in dit land en later als touroperator. Hij begon zich steeds meer te verdiepen in de Indonesische keuken en vroeg na een smakelijke maaltijd regelmatig naar het bijhorende recept.

Door de opmars van Corona werd het reizen bemoeilijkt, maar daardoor vond Flip Stoltenborgh wel de tijd en energie om allerlei wetenswaardigheden op te schrijven over dit bijzondere land. Daarnaast begon hij alle verzamelde Indonesische recepten uitvoerig te koken en op de juiste manier te noteren.

Dit reisboek is echt een fascinerende bundel geworden vol reissuggesties. In dit prachtig vormgegeven boek vind je onder andere veel informatie over de vele Indonesische eilanden, waaronder Sumatra, Molukken en Padang. Je leest er de meest vermakelijke anekdotes en vindt er nuttige tips over waar je welke lokale gerechten beslist moet proeven, hoteltips en bezienswaardigheden. Er staat een overweldigende hoeveelheid reisinformatie in het boek, begeleid met de meest fraaie sfeerfoto’s. Al lezende waan je je haast al in Indonesië en het boek leent zich er ook echt voor om je te begeleiden in het plannen van een toekomstige reis door dit unieke Aziatische land.

“Op reis in Indonesië doe je op de golven van het land. Als je meegaat met de golven beleef je een fantastische reis, als je tegen de stroom in wilt roeien kom je teleurstellingen tegen.”

Trek in Indonesië is tevens een meer dan praktisch kookboek. Het staat tot de nok toe vol met de lekkerste (en veelal redelijk eenvoudig te bereiden) recepten waarmee je Indonesië even dichterbij brengt, waaronder de lekkerste nasirecepten, zoete en pittige kipgerechten, sambal, vleesgerechten en heel veel smaakvolle bijgerechten. De recepten beginnen steevast met een korte omschrijving en soms een leuke persoonlijke opmerking of kort verhaal. Er staat bij elk recept altijd duidelijk vermeld voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is. Fijn ook is dat er bij heel veel recepten geen (of weinig) zout gebruikt wordt. Ideaal voor wie een zoutloos (of zoutarm) dieet volgt. Voor de mooie food-foto’s, die je bij elk gerecht aan zult treffen, werd de auteur bijgestaan door zijn broer Freek Stoltenborgh.

Trek in Indonesië is een fascinerend en zeer bruikbaar naslagwerk geworden dat een hoop mensen aan zal spreken. Reisfanaten, cultuursnuivers, thuiskoks en liefhebbers van de Indonesische keuken kunnen hun hart ophalen met dit meer dan volledige kook- en reisboek. Een dikke aanrader vol inspiratie.

★★★★★
trek-in-indonesieTitel: Trek in Indonesië | Serie: Trek-deel 1 | Leesfragment | Auteur: Flip Stoltenborgh | Uitgeverij: Trek in Indonesië | Categorie: Lifestyle, reizen, culinair | Thema’s: koken, reizen | Verkrijgbaar als: hardcover | 400 pagina’s | ISBN13: 9789090342870 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-04-2021 | Prijs: €34.50 | Bestellen

KokenKoken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.