Over ons


De blog In de Boekenkast bestaat dankzij een enthousiast team ervaren recensenten uit Nederland en België. Echte boekenwurmen die het liefst de hele dag met hun neus in de boeken zouden zitten. Of het nu gaat om E-books of papieren boeken, over een ding zijn we het allemaal eens: mooie verhalen zijn er om te delen! Daarom schrijven we graag over onze favoriete boeken en zorgen we er samen voor dat andere boekenwurmen (zoals jij, anders was je hier vast niet) de weg naar mooie, interessante, spannende en fascinerende boeken gemakkelijk kunnen vinden. De blog is ingedeeld in diverse categorieën van jeugdboeken tot thrillers. Bij iedere recensie die we schrijven staan de belangrijkste gegevens altijd vermeld, van de naam van de auteur, ISBN tot uitgever. Om het je extra gemakkelijk te maken staat er onderaan iedere recensie een bestellink, zodat je het boek direct kunt aanschaffen (mocht je dit willen). Maar natuurlijk zijn de meeste boeken ook te vinden via de websites van de uitgeverijen zelf, op de websites van de auteurs en bij de plaatselijke boekwinkel.  

Wij stellen ons allemaal graag even kort aan je voor:

Sandra Hutchison

Sandra Hutchison (1971) werd geboren in Rotterdam en las als kind al tot in de late uurtjes. Nadat ze het boek De tuinen van Dorr van Paul Biegel onder ogen had gekregen wist ze het zeker ze was verslaafd! Nu jaren later leest ze bijna alle genres, maar is nog van de oude stempel en leest alleen papieren exemplaren. Voor haar geen E-books!  Ze heeft een lichte voorkeur voor debuten, thrillers en (feelgood) romans. Je vindt recensies van haar hand o.a. in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young. Voorbeeldrecensie: De cursus.
Aangesloten bij het Hamley Books Blog Toursteam.

Chantal Hutchison

Chantal Hutchison (1996) is een serieverslinder en een eigenzinnige lezer. Ze leest snel, maar momenteel niet zoveel vanwege tijdgebrek door studie, werk en haar Netflixverslaving. Echter als ze leest dan is ze niet meer stoppen. Ze schrijft gedreven over haar favorieten zoals de boeken van Alexandra Penrhyn Lowe. Je leest haar recensies in de rubrieken: jeugdboeken & Young Adult. Voorbeeldrecensie: Woeker

 

Hannie van Grol

Hannie van Grol (1946) leest veel en heel gevarieerd. Al van jongs af aan was ze verslaafd aan lezen, vooral de boeken van Pim Pandoer waren favoriet. Maar ook Alleen op de wereld, De negerhut van Oom Tom en vele andere. De enige genres die haar echt niet kunnen bekoren zijn horror en fantasie. Haar voorkeur ligt vooral bij de (psychologische) thrillers, romans en literatuur. Maar ook YA of feelgood romans leest ze graag. Ze leest E-books, maar ook papieren boeken zijn welkom. Je vindt recensies van haar hand in de rubrieken: Thrillers, Lifestyle en Romans . Voorbeeldrecensie: Fantoomzoon

Jolanda Kalkman en kids

Jolanda Kalkman (1978) is erg actief bij Kinderzwerfboek. Zo heeft ze een eigen kinderzwerfstation (minibieb voor kinderen) voor de deur. En als ambassadeur voor het kinderzwerfboek in haar woonplaats probeert ze ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen over leuke boeken kunnen beschikken. Dit doet ze samen met haar zoon (11). Ook heeft ze een dochter (3) die een echte boekenwurm is. Samen met haar kinderen worden er dan ook een heleboel boeken gelezen. En hier horen recensies schrijven natuurlijk ook bij! Zelf leest ze graag romans, historische romans en oorlogsromans. Het maakt daarbij niet uit of het een E-book of een papieren exemplaar gaat. Hoewel? Soms kan er niks tegen een papieren boek op! Zo nu en dan wisselt ze het lezen van romans graag in voor een goede thriller. Ook staat ze open voor andere genres. Ze laat zich wat dat betreft graag verrassen, die boeken blijken vaak het leukst! Maar met fantasieboeken voor volwassenen of horror maak je haar echt niet blij. Je vindt de recensies van haar in de rubrieken: Crimezone, Romans en Young. Voorbeeld recensie: Een jaar in Wonderland.

Pierre Peeters

Pierre Peeters (1959) werd geboren in Sint- Truiden en woont in Bassevelde (Assenede).
Als kind verslond hij alle boeken die hij maar in handen kreeg, en de lokale bibliotheek was zijn biotoop.
Hij is altijd blijven lezen en houdt van vele genres. Zijn voorliefde gaat uit naar thrillers en spannende boeken, naast historische romans, jeugdboeken, YA-boeken.
Verhalen en romans over WO I & II hebben een aparte plaats in zijn hart. Deze verhalen mogen immers nooit vergeten worden, uit respect voor de vele nutteloze slachtoffers. Hij leest ook graag prentenboeken en af en toe een leuk kookboek. Hij houdt niet van SF, fantasy en horror, al kan het bij uitzondering toch gebeuren dat hij van deze genres een boek leest. Tijdens de Belgische voorleesweek leest hij graag en met plezier voor aan de kinderen uit Assenede in de bibliotheek of op school. Hij heeft een voorkeur voor papieren boeken. Voorbeeldrecensie: Bed en Breakfast.

Sheila Vermeulen

Sheila Vermeulen (1969) werd geboren in Delft. Lezen is, naast haar hond en kat, haar grote liefde. Als kind sleepte zij al overal een boek mee naartoe en deed ze niets liever dan lezen. Zelfs in drukke periodes zal zij altijd proberen om tijd te maken voor een boek. Voor Sheila is lezen een hele fijne vorm van ontspanning waarbij je even meegenomen wordt naar een andere wereld. Zij leest vooral YA, fantasy en thrillers, maar ze laat zich ook graag verrassen door boeken die buiten haar comfort zone vallen. Met haar recensies op dit blog wil ze haar liefde voor boeken delen. Sheila mag zich in 2021 Celtica Vipster noemen. Ook is ze VIP lezer voor Dutch Venture Publishing en SVM Publishing. Ze zal met regelmatig boeken van deze uitgeverijen recenseren.
Voorbeeldrecensie: Een onbreekbare band.

Uitgeverij of auteur?
Bent u als uitgeverij of auteur op zoek naar een passende recensent voor uw boek(en) dan heeft u die hierboven vast gevonden. Uw oog laten vallen op een specifieke recensent? Mail dan gerust de naam van de betreffende recensent mee met uw recensieverzoek naar indeboekenkast@kpnmail.nl of gebruik onderstaand contact formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook als het je leuk lijkt om je aan te sluiten als recensent bij de blog dan kan je ons bereiken via onderstaand formulier en wie weet (stuur dan wel direct even een voorbeeldrecensie mee) …

2 reacties

 1. Voor Hannie Van Grol:

  De Onafhankelijke Congostaat, ook de Congo-Vrijstaat of Kongo-Vrijstaat genoemd, was tussen 1885 en 1908 een staat in Afrika, die privé-eigendom was van de Belgische koning Leopold II. Het gebied komt grotendeels overeen met de huidige Democratische Republiek Congo. Pas in 1908 is Kongo een kolonie van België geworden om iets te doen aan de situatie die voordien in Kongo heerste.
  Dit naar aanleiding van je recensie over het prachtige boek “Bongokorset” van Gerlinde Leyssen.
  een hartelijke groet
  Josee Heuts

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.